Sport

Nordic walking en sportief wandelen tijdens Warandeloop

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op 24, 25 en 26 november staat Safaripark Beekse Bergen drie dagen lang in het teken van top- en breedtesport en gezelligheid tijdens de Loket.nl Warandeloop Tilburg.

Na de spectaculaire fun run Warande by Night op vrijdag, staan verdeeld over de zaterdag en zondag op het programma wandeltochten, wedstrijden voor basisscholieren, jeugdlateten, masters, trimlopen, halve marathon, G-atleten, businessrun en de internationaal gelouterde crossgala's. De organisatie verwacht ruim 6000 deelnemers, waarvan ruim 2500 jeugdigen, en meer dan 12.000 toeschouwers. Niet in de laatste plaats vanwege het nieuwe onderdeel, de Safari Run op zondagochtend.

Naast het hardlopende aspect worden bij de Warandeloop de wandelaars niet vergeten. Iedere jaar komen zij in groten getale naar dit evenement om te genieten van rust en ontspanning. Dit jaar staat zaterdag 25 november voor een groot deel in het teken van deze groep sportievelingen.

U kunt kiezen uit routes van 5, 10 of 15 km. Een nieuwe locatie geeft de organisatie ook de mogelijkheid om andere routes uit te zetten. Deze routes kennen vooral onverharde wegen (bos- en zandpaden). De route wordt op papier verstrekt. Er zijn voldoende mogelijkheden voor het inlassen van een rustpauze. Er is minimaal één cateringpunt onderweg. Deze informatie staat op de routebeschrijving duidelijk aangegeven.

Nieuw dit jaar is een 5 kilometer wandeltocht. De route van deze wandeltocht zal rondom het Victoriameer zijn. De route is volledig verhard en is dus ook goed begaanbaar voor mensen met een beperking.

Inschrijven met korting kan nog steeds! Naast het inschrijven via de website kunnen deelnemers zich ook melden op het eventcenter. Ook is het hier mogelijk om na in te schrijven. Inschrijven voor een van de wandeltochten kost 5 euro.

Meer informatie: www.warandeloop.nl/programma/zaterdag/nordic-walking-sportief-wandelen

|Doorsturen