Nieuws

Oberliga is gewoon een mooie, sterke competitie

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Enige tijd geleden werd bekend dat de DEL2 de deur voor Tilburg Trappers dicht heeft gegooid. De drievoudig kampioen van de Oberliga zal dus niet kunnen promoveren naar het tweede niveau in Duitsland.

Hoewel het bestuur van Tilburg Trappers alles in het werk heeft gesteld om doorstroming mogelijk te maken, heeft de lobby niet mogen baten.

Ik vind het ontzettend jammer dat de DEL2-organisatie de deur voor ons op slot heeft gedaan, zegt captain Ivy van den Heuvel. We hebben als club en spelersgroep de laatste jaren hard aan de weg getimmerd, maar het is ons dus niet gegund om door te stromen naar de DEL2. Ondanks de teleurstelling ziet Ivy zeker nog perspectief in Duitsland. De laatste tijd is erg veel nadruk gelegd op een eventuele promotie naar de DEL2. Dat begrijp ik best, maar ik bespeur helaas dat daardoor soms wat minachtend over de Oberliga wordt gesproken. Ik vind dat niet terecht. De Oberliga is gewoon een mooie, sterke competitie met veel spannende wedstrijden. Ik hoop dat we daar deel van uit kunnen blijven maken.

De Duitse ijshockeybond ziet Tilburg Trappers sportief en organisatorisch als een aanwinst, maar het lijkt dat sommige tegenstanders de voorkeur geven aan een Oberliga zonder Trappers. Het is moeilijk in te schatten hoe precies wordt gedacht over onze deelname aan de Oberliga, maar we worden door de meeste Duitse clubs en fans positief ontvangen, vertelt Ivy van den Heuvel. Ik heb de indruk dat 80% van de Duitse ijshockeyfans in de Oberliga geen problemen heeft met Tilburg Trappers. Ik denk eerder het tegendeel. Wij spelen goed en mooi ijshockey. Duitsers weten dat te waarderen.

De nummer zes van Trappers weet niet wat de Duitse spelers vinden van het spelen van een Nederlandse club in hun competitie. Ik heb daar nooit met hen over gesproken, wel met spelers in de Oberliga die een Nederlandse achtergrond hebben. Die hebben veel lof voor onze club en ons team.

Ivy van den Heuvel vindt het zoals gezegd geen straf als Tilburg Trappers actief blijft in de Oberliga. Maar wat als aan het Duitse avontuur noodgedwongen een einde komt? Wat zijn de alternatieven? Ik kan daar niets over zeggen. Dat is iets waar wij als spelers geen invloed op hebben. Daar moet het Trappersbestuur zich over buigen.

Jonge spelers

Ivy van den Heuvel kijkt tevreden terug op de eerste maanden van het huidige seizoen. We staan op dit moment weer bovenaan en dat ondanks heel veel geblesseerde spelers. Van de wedstrijden die we in de verlenging verloren hebben vind ik bovendien dat we twee duels eigenlijk uit handen hebben gegeven. We hebben al met al geen reden tot klagen. Ik vind het verder fantastisch hoe onze jonge spelers zich ontwikkelen. Die hebben in de eerste fase van dit seizoen mooie stappen gezet.

|Doorsturen