Sport

Obstacle Run en NK Highland Games in Stadsbos013

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

TILBURG - In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 juni is het Tilburgse Stadsbos013 volledig in Schotse sferen gehuld.

Met de Obstacle Run en het NK Highland Games als blikvangers is er voor het publiek voldoende te beleven voor een hele dag vertier. Het centrum van het spektakel wordt gevormd door de Edinburg arena, waar elk half uur een ‘clan’ vertrekt. Nadat de leider van de clan iedereen heeft klaargestoomd begint de strijd tegen de elementen. Hiervoor is een route van 12 kilometer met meer dan 37 obstakels uitgezet. De finish en splash zone bevinden zich in de directe nabijheid van de start. Kom in kilt en laat je schminken.
De route van de obstakelrun loopt vanuit landgoed De Groene Kamer langs de Oude Leij en strekt tot in het Amarant bos. Dit jaar zit er een uniek nieuw deel in het parcours en gaan de strijders ook door het Bleukbos. Deelnemers komen op plekken die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, waardoor dit evenement een unieke kennismaking met de stadsnatuur is. Het Highland Edition plein is ingericht op het terrein van landgoed De Groene Kamer, een landgoed nieuwe stijl in ontwikkeling.
NK Highland games
Op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 15.30 uur vindt de titelstrijd ‘Sterkste Strijder van de Highland Edition’ plaats. Zo’n 30 krachtpatsers nemen het tegen elkaar op bij oeroude Schotse onderdelen: caber toss (paalwerpen), steenwerpen (kogelstoten), gewichtwerpen, hooggooien en hammer throw (hamerslingeren). De presentatie is in handen van Wout Zijlstra, de voormalige ‘Sterkste man van Nederland’.
Ook voor kijkers is er voldoende te beleven. Overal om je heen zie je deelnemers over de hindernissen kruipen en klimmen. Er is dit jaar een kids area met veel leuke activiteiten en een obstacle box, waar iedereen kan proberen hoe het is om de hindernissen te nemen.
Tickets zijn online en tijdens het weekend bij de registratie beschikbaar.

Meer informatie: www.obstacleworld.nl

|Doorsturen