Sport

Ronde van den Besterd breidt spektakel uit

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Na een fantastische terugkeer van de befaamde Ronde van den Besterd in 2017, kan een volgende editie niet uitblijven.

Bart van den Elsen

Sterker nog: de organisatie vanuit Ondernemers Vereniging den Besterd breidt het programma in 2018 verder uit door in het voorprogramma ook een loopevenement in te bouwen. Het parcours is toevallig precies één engelse mijl (1609 meter) lang en dat bracht de bekende Tilburgse hardloper Greg van Hest aan het denken.

De wielrenners van de Brabantse Wieler Federatie hoefden er niet lang over na te denken. De eerste editie van de Ronde van den Besterd smaakte zo goed, dat de editie van 2018 als vanzelfsprekend op de agenda werd gezet. Ook dit jaar is gekozen voor Vaderdag, zondag 17 juni, om de Ronde van den Besterd te verrijden. Om 11.30 uur starten de dames en de categorie 50+ voor hun rondjes. Om 13.00 uur is het spektakelstuk voor de 50- klasse. Om 14.30 uur is er een leuke Dikkebandenrace voor de jeugd en om 15.00 uur als afsluiting de Retro koers, waarbij de prachtigste nostalgische fietsen en wielertenues aan het publiek voorbij komen.

Op het Besterdplein is, terwijl de ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje op het terras, van alles te doen en te beleven voor de jeugd. Het belooft een prachtige dag te worden met hopelijk net zoveel zon als vorig jaar. Maar er is dit jaar nog meer te beleven!

Ook hardlopers

Tijdens het voorprogramma van De Ronde van den Besterd kan dit jaar namelijk ook gelopen worden. De organisatie slaat hiervoor de handen ineen met buurtbewoner Greg van Hest van de gelijknamige RUNSHOP. Om 10.00 uur valt het startschot van de 'Besterd Mijl', een hardlooprond(j)e over het 1609 meter lange fietsparcours. Een leuke 'warming-up' op de vroege zondagochtend. Deelnemers kunnen zelf kiezen om een, twee of drie keer de Besterd Mijl te lopen. Aan deze recreative Besterd Mijl kan iedereen deelnemen. De organisatie hoopt iedereen in het bezit van een paar hardloopschoenen op deze dag te mogen begroeten om een rondje om 'Den Besterd' te rennen!

Voorinschrijving kost 3 euro en is mogelijk tot vrijdag 15 juni bij RUNSHOP Greg van Hest, Wilhelminapark 43 in Tilburg. Na-inschrijving kan op de dag zelf á € 5,- op het Besterdplein, vanaf 09.00 uur tot een kwartier voor de start. Voor elke deelnemer die de finish haalt is er een mooie herinnering aan de eindstreep!

Na de recreanten wordt om 10.45 uur een Eliteloop over 1 Engelse mijl gelopen. Deelname hieraan is enkel op uitnodiging/invitatie van RUNSHOP Greg van Hest. Alle recreanten lopers en loopsters, met aanhang, supporters, familie en fans, zijn uiteraard welkom om na het lopen op de Besterd te blijven om de snelle 'profs' te aanschouwen.

Op het Besterdplein is de prijsuitreiking van de 'Elite Mijl' en vinden tal van activiteiten plaats, ook voor jeugd.

Van 10.00 tot 11.00 is het hardlopen geblazen en vanaf 11.30 uur is het genieten van het wielrennen. Dat mag je niet missen.

|Doorsturen