Sport

Ronde van den Besterd en Besterd Mijl


TILBURG - Jarenlang was 'De Ronde van den Besterd' het populairste wielerevenement van Midden-Brabant.

Ondernemersvereniging Den Besterd zorgde in samenwerking met de Brabantse Wieler Federatie (BWF) dat de wielerronde weer terug op de wielerkalender kwam.

Na het grote succes van de afgelopen twee jaar mag de Ronde van den Besterd weer het predicaat 'traditie' dragen. Op zondag 16 juni, vaderdag, staat de derde editie van de Ronde van den Besterd nieuwe stijl op het programma.

Test voor Ten Miles

Vorig jaar werd de warming-up, voordat de eerste categorie wielrenners van start ging, ingevuld voor hardlopers. 1, 2 of 3 mijl voor joggers, trimmers, recreanten en afgesloten met de Elite-Mijl voor uitgenodigde wedstrijdatleten. Vanwege de landelijke competitie van de AtletiekUnie en andere wegwedstrijden in hetzelfde weekend, komt de Elite-Mijl te vervallen. De organisatie heeft in overleg met Runshop Greg van Hest dit onderdeel vervangen voor een wedstrijd over 5 mijlen. Een mooie oefening voor de TTM! De start van deze nieuwe afstand is om 10.00 uur, gelijktijdig met de andere afstanden. Voor de nummers 1, 2 en 3 van de 5 Mijl is er zowel bij de dames als heren een erepodium. Het loopevenement opent met de PAPArun die i.v.m. vaderdag speciaal is ingericht voor kinderen van 0 tot en met 7 jaar die samen met vader, moeder, opa of oma 400 meter mogen rennen. Op de eindstreep ligt voor alle hardlopers een prachtige medaille klaar als herinnering aan 'De Besterd Mijl'. Inschrijven en startnummers ophalen bij Runshop Greg van Hest, Wilhelminapark 43 in Tilburg (gratis parkeren achter de winkel).

Ronde van den Besterd

Aansluitend gaat in samenwerking met de Brabantse Wieler Federatie het traditionele wielerfestijn Ronde van den Besterd van start. Het programma ziet er als volgt uit: 11.30 uur, heren 50+ en dames; 13.00 uur, heren 50-; 14.30 uur, dikkebandenrace voor kinderen 3-6 jaar, 15.00 uur dikkebandenrace voor kinderen 7-12 jaar; 15.30 uur: retrokoers.

Om aan de Ronde van den Besterd mee te doen hoef je niet perse lid te zijn van de KNWU of BWF. Ook fietsers voor de 'fun' en vrienden-fietsclubjes zijn van harte welkom. Op het Besterdplein is er tijdens het evenement leuk vertier voor de kinderen.

Meer informatie: www.korvel-besterd.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld