Sport

Samengestelde menwedstrijd in Moerenburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zaterdag 22 en zondag 23 september organiseert Menvereniging De Postkoets een samengestelde menwedstrijd in Moerenburg.

Door Ingrid Sweegers

Op zaterdag worden de dressuur en vaardigheid verreden. Op zondag staat de spectaculaire marathon op het programma. Die wordt verreden door het hele gebied. Met een groot deelnemersveld is er gedurende beide dagen veel te zien.

De eerste dag beoordeelt een jury de gehoorzaamheid en rijvaardigheid van het span en de menner. In de marathon draait het om stuurmanskunst en snelheid. De zes hindernissen die op zondag verreden worden, liggen op loopafstand van elkaar. Vooral op zondag is er veel reuring op het terrein. Elke aanspanning die voorbij komt ziet er anders uit, en in het strodorp zijn er diverse kramen en activiteiten voor kinderen. Hierdoor is de wedstrijd ook leuk om te bezoeken zonder kennis van de sport. Toegang en parkeren zijn gratis.

De organisatie bestaat uit een klein team met jarenlange ervaring. Het secretariaat ligt in handen van de ervaren Corin Sweegers. Rob van Erp en Berry van de Bosch hebben het te rijden parcours in elkaar gezet. De organisatie wordt tijdens, en in de voorbereiding naar, de wedstrijd bijgestaan door veel vrijwilligers, waaronder veel leden van Menvereniging De Postkoets.

|Doorsturen