Sport

Side-events EK Cross verbinden top- en breedtesport


TILBURG - Op zondag 9 december worden op de Beekse Bergen de Europees kampioenschappen cross country gehouden. Twee weken eerder wordt op hetzelfde evenemententerrein de bekende Warandeloop afgewerkt.

Het EK Cross is vanzelfsprekend bedoeld voor topatleten uit de Europese landen. In de aanloop naar het evenement wordt echter een aantal nevenactiviteiten georganiseerd. Deze side-events zorgen voor een verbinding tussen top- en breedtesport. Afgelopen dinsdag werden ze gepresenteerd en gedemonstreerd bij atletiekvereniging Attila in Tilburg.

Via de side-events wil de organisatie enkele specifieke doelgroepen in de regio in beweging krijgen. Daarbij gaat het met name om kinderen van de basisscholen, vluchtelingen en mensen met een beperking.

Jeugd in Beweging

Om kinderen in verschillende leeftijdscategorie├źn aan het lopen te krijgen wordt op scholen het zogeheten Weekly Mile programma in een cyclus van vier weken aangeboden. Deze wekelijkse loopactiviteiten resulteren in een gemeentelijke finale tijdens de Warandeloop en uiteindelijk een Brabant Challenge bij het EK Cross.

Uniek Sporten

Het project Uniek Sporten biedt mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de kans om op passende wijze in beweging te komen. Er zijn in dit verband verschillende wedstrijden tijdens de Warandeloop, waaronder racerunning met een driewieler loopfiets.

Refugee Team

Vluchtelingen vormen ook een speerpunt. Onder de noemer Refugee Team at Work gaat een vrijwilligersteam van vluchtelingen aan het werk bij sportevenementen. Zo leren de teamleden nuttige vaardigheden en komen zij in contact met stadsgenoten en de Nederlandse werkmentaliteit. Na afloop worden zij bovendien gekoppeld aan het bedrijvennetwerk, dat bijvoorbeeld als sponsor of leverancier aan het evenement verbonden is. Dit resulteert vaak in een stage, opleiding of baan.

Meer informatie: www.tilburg2018.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld