Sport

Start en finish Kermisrun in 013


TILBURG - De tweede editie van de Tilburgse Kermisrun op zaterdag 20 juli begint steeds duidelijker vorm te krijgen. Vorig week is definitief besloten dat start en finish plaats gaan vinden in Popcentrum 013. ‘Daarmee hebben we een fantastische locatie met beeld en geluid en allerlei voorzieningen, die we in de wagenmakerij extra in moesten huren’, aldus Dariush Cyrroes, die als projectmanager samen met Henk van Doremalen senior leiding geeft aan het evenement.

‘In de opzet van dit jaar doen we alle kermisterreinen aan en gaan we ook nog door een aantal gebouwen die langs of nabij de route gelegen zijn. Bovendien is de route zo in elkaar gezet dat de deelnemers elkaar nergens kruisen. We houden dat beter uit elkaar dan bij de eerste editie. Ook is het op enkele plaatsen mogelijk om –voor wie dat wil– een kortere route te nemen. Je mist dan natuurlijk wel iets, maar niet iedereen wil nu eenmaal de volledige route van ongeveer 10 km afleggen. Overigens is het niet belangrijk hoe lang je over de Kermisrun doet, tijden registeren we niet, het gaat om de deelname en de beleving’, vertelt Dariush Cyrroes.

Een van de leukste passages was vorig jaar de Bayern Rutsch op de kop van de Paleisring. ‘Op dezelfde plaats staat dit jaar het reuzenrad waar we ook in gaan. Een kermis zonder ‘hooggaatie’ kan natuurlijk niet in Tilburg’, zegt Henk van Doremalen Junior, die de uitvoering van de organisatie op zich heeft genomen. ‘Een van de hoogtepunten daarbij is zeker de LocHal…. Dat was vroeger de locomotievenherstelplaats waar mijn opa en mijn oom jarenlang gewerkt hebben.…..’

De komende weken worden meer attracties en locaties bekend gemaakt. Inschrijven voor de tweede Tilburgse Kermisrun kan via www.tilburgsekermisrun.nl Wie dat voor 1 juli doet is verzekerd van een speciaal Kermisrunshirt.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld