Sport

Sterk internationaal veld in ZLM Tour


TILBURG - De ZLM Tour, die van 19 tot en met 23 juni wordt verreden, kent dit jaar een sterk internationaal rennersveld. De 119 renners van de 17 verschillende teams die aan het vertrek komen, zijn afkomstig uit 16 verschillende landen.

Wouter Roosenboom

De meeste deelnemers aan de ZLM Tour is afkomstig uit Nederland en België. Maar ook Australië, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, Groot-Brittannië, Luxemburg en Spanje zijn met meerdere renners vertegenwoordigd. De bekendste namen die aan het vertrek komen in de ZLM Tour zijn Dylan Groenewegen van Jumbo-Visma en Caleb Ewan van Lotto-Soudal. Voor beide snelle mannen en hun sprinttrein is de ZLM Tour een laatste testcase in de aanloop naar de Tour de France, die op 6 juli van start gaat in Brussel.

Voor mensen die naar de wedstrijd willen komen kijken, is het complete routeschema terug te vinden op de website www.zlmtour.nl. Uiteraard zijn wielerliefhebbers ook van harte welkom om een kijkje komen nemen bij de start- of finish van de etappes. Bij de aankomsten zijn grote beeldschermen aanwezig om de wedstrijden live te kunnen volgen. Omroep Zeeland en L1 gaan de etappes van de ZLM Tour ook live of in samenvatting uitzenden. Verder is de etappewedstrijd te volgen via de verschillende social media-kanalen: Facebook (www.facebook.com/ZLMTour), Twitter (@ZLM_Tour) en Instagram (www.instagram.com/zlmtour).

 

Het etappeschema van de ZLM Tour ziet er als volgt uit:

19 juni Proloog Yerseke (6,8 kilometer)

20 juni 1e etappe Bredene-Heinkenszand (197,9 kilometer)

21 juni 2e etappe Etten-Leur-Buchten (168,1 kilometer)

22 juni 3e etappe Buchten-Landgraaf (171,4 kilometer)

23 juni 4e etappe Eindhoven-Tilburg (170,1 kilometer)

|Doorsturen