Sport

Streetrace Goirle op nieuw parcours


GOIRLE - Op maandag 10 juni, tweede pinksterdag, komt sportverslaggever Toine van Peperstraten naar Goirle.

streetracegoirle.nl

Hij zal samen met de bekende omroeper Kees Maas de renners presenteren op het podium voor de start van de wedstrijd tussen de ex-profs. In totaal zullen 38 voormalige profwielrenners aan de start verschijnen voor een zinderende wedstrijd op de mountainbike. Dit jaar staat o.a. oud wereldkampioen en olympisch kampioen Bart Brentjens aan de start. Brentjens zal er alles aan moeten doen om een aantal nog zeer gedreven ex-toppers uit Nederland en België achter zich te laten. Flandrien Johan Museeuw neemt de veldrijders Klaas Vantornout en Bart Aernouts mee uit België en uit Nederland komen o.a. Gerben de Knegt, Rudi van Houts, maar ook Erik Breukink, Michael Boogerd, Erik Dekker, Gert Jakobs en Richard Groenendaal aan de start.

NK Streetrace

De Streetrace gaat zijn 9e editie opnieuw vieren met een Nederlands kampioenschap. Goirle maakt zich voor de vierde keer op voor het een spannende strijd tussen de beste mountainbikers uit Nederland. De winnaar en winnares zullen gehuld worden in de officiële nationale trui, waarna het Wilhelmus zal klinken. Maar daarvoor zullen ze wel elke ronde o.a. de 18 meter lange zandbak moeten doorkomen. Tevens zullen de hoge brug en de houten kombocht voor de nodige spanning zorgen. Het parcours ligt vol met hindernissen en loopt dwars door het centrum.

Kidsrace

De organisatie verwacht weer een enorm startveld tijdens de Kidsrace. Alle kinderen uit de hele regio van basisschool groep 3 t/m 8 kunnen deelnemen. Vorig jaar reden er 128 kinderen op een speciaal aangepast parcours hun kampioenschap. Ook hier worden de winnaars, zowel jongen als meisje, gehuldigd en zij ontvangen ook een speciale rood-wit-blauwe trui met bijbehorende medailles.

Parcours

Het parcours is volledig vernieuwd. De start en finish ligt precies voor de deur van het gemeentehuis van Goirle. Het Oranjeplein wordt omgetoverd tot een groot feestplein met de bekende zandbak en de steile fietsbrug. Verder zal het plein voorzien worden van een groot podium, een ruime bar met daarnaast een aantal professionele foodtrucks, zodat er volop te eten en te drinken is.

Muziekfeest

Als alle mountainbikers over de finish zijn gekomen en de winnaars gehuldigd zijn barst een geweldig muziekfeest los op het plein. Van 17.00 tot 19.00 uur treden bekende Nederlandse artiesten op, waaronder John West, Goirles nieuwkomer Yoeri Broers en Tino Martin.

Kijk voor het complete programma en meer informatie op www.streetracegoirle.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld