Sport

Team BCReeshof Nederlands kampioen

Door Petra Jansen

TILBURG - Op zondag 23 juni won BCReeshof U11-1 de landstitel op de Nederlandse Kampioenschappen voor Competitieteams (NKC) in Zutphen.

Het badmintonteam, bestaande uit Aniek van Nuenen, Nadia Lotus Prinssen, Mike Overbeek en Rody Sistermanns, kwam in de reguliere competitie uit in U11 klasse van Noord-Brabant. Met overtuiging behaalden zij het kampioenschap in deze klasse. Vervolgens werden de kampioenen uitgenodigd voor de Brabantse Kampioenschappen voor regioteams. Ook hier werd het team kampioen en dus mocht BCReeshof als vertegenwoordiging van de Regio Noord Brabant U11, zich laten zien op het NKC. Op het NKC zat BCReeshof in een poule met drie andere verenigingen uit de overige regio’s van Nederland. De eerste wedstrijd was tegen BC Drop Shot uit Den Haag. Deze wedstrijd werd met 4-1

ruim gewonnen. De overige 2 wedstrijden tegen BC Vennewater uit Heiloo en BC Olympia 56 uit Tegelen werden met spannende driesetters in de dubbel uiteindelijk met 3-2 gewonnen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van BCReeshof dat een competitieteam Nederlands kampioen is geworden.

|Doorsturen