Sport

Tilburgs bokstalent wint goud op Deense Hancock-Boxcup

Door Silvester Klaasman

TILBURG - De Tilburgse bokser Bas Oosterweghel wint goud op de Hancock Boxcup in Denemarken. Het internationale toernooi werd gehouden van 25 oktober tot en met 27 oktober en kende zo’n 300 deelnemers in de leeftijd van 10 tot en met 39 jaar.

De gewichtsklassen op het toernooi gingen van vedergewicht naar superzwaargewicht. Door zijn overwinning stroomt de 20-jarige bokser door van de startersgroep naar de B-klasse.

In de finalepartij stond Oosterweghel tegenover een sterke, rechts-voorstaande Deens bokser. Een lastige tegenstander aangezien boksers meestal met hun linkerbeen voor staan. De Tilburger had daarom aanvankelijk moeite om de juiste afstand te bepalen. Toch lukte dit binnen een minuut. Toen ging zijn tegenstander neer maar hij stond na 8 tellen weer op. 20 seconden later gaf Oosterwheghel een linkse hoek gevolgd door een rechte directe en sloeg daarmee zijn tegenstander knock-out.

Met de winst is het bokstalent met zeven keer winst uit zeven wedstrijden nog ongeslagen. Zijn trainer, Harold Verhoekx van de boksschool The Punch Boxing, is dan ook opgetogen over het talent: “Bas is een serieuze bokser die hard traint en goed luistert, die jongen komt er wel.”

De volgende partij van Oosterweghel is in het Duitse Muhlhausen op 23 November. Op dat toernooi boksen ook nog enkele jeugdboksers van de Tilburgse boksschool.

|Doorsturen