Sport

Tilburgse klimmers naar Nederlands kampioenschap

Door Peter van Oirschot

UTRECHT - Op zaterdagavond 18 november organiseert de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) in Utrecht het NK Lead 2017. Elf dames en twaalf heren strijden om de Nederlandse titel in het Leadklimmen bij Neoliet Utrecht, Componistenlaan 6 in Utrecht. Het belooft een spannende strijd te worden tussen oudgedienden en de steeds sterker wordende nieuwe generatie klimmers.

De klimmers hebben 6 minuten om een zeer moeilijke route tot een hoogte van ongeveer 20 meter uit te klimmen. Zo'n klimroute stelt de vaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel het eindresultaat.

Ulf Lennertz is 33 jaar oud en één van de meer ervaren topklimmers. Ulf is ook trainer-coach van het Nederlands team, Jong Oranje en de jeugdselectie in Neoliet Tilburg. Ulf plaatste zich als zesde op het NK. Een van zijn talenten is Lynn van der Meer, die vorig jaar debuteerde op het NK.

Lynn van der Meer is 18 jaar oud en zeker een kanshebber op een podiumplek. Lynn is een technische klimster en zal in de nationale wedstrijd-wand het vooral van haar techniek en tactiek moeten hebben. Ze is ook licht en dat is zeker in haar voordeel. Ze zal als laatste starten en dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Lynn werd eerder eerste in de landelijke competitie.

|Doorsturen