Sport

Toestelkampioenschappen turnen voor heren


TILBURG - Op zaterdag 15 en zondag 16 juni zullen in sporthal T Kwadraat in Tilburg, de thuishaven van het Tilburgse wedstrijdturnen, bijna 500 medailles worden uitgereikt.

Deze dagen vinden hier de Toestelkampioenschappen Turnen Heren voor Zuid-Nederland plaats. Turning Point Tilburg organiseert deze wedstrijd, die de afsluiting van het turnseizoen vormt. Naast het feit dat dit de vijfde editie van het kampioenschap is, viert Turning Point ook haar 10-jarig jubileum.

Turning Point organiseert dit jaar voor de vijfde keer deze toestelkampioenschappen. Twee dagen lang zullen turners vanaf 6 jaar op de zes herentoestellen medailles proberen te verdienen. Zij komen uit in de ere- tot vierde divisie. Voor de turners in de eredivisie is dit de laatste wedstrijd als voorbereiding op het NK in Ahoy een week later. Het brede deelnemersveld telt ongeveer 260 deelnemers.

De jubilerende gymnastiek- en turnvereniging Turning Point is met 10 jaren een relatief jonge vereniging, al timmert ze wel hard aan de weg. Dat blijkt o.a. uit het al vijf keer organiseren van dit toestelkampioenschap en andere wedstrijden, maar zeker ook uit de goede resultaten op regionale en nationale wedstrijden. Zo stonden vorige week nog drie turners van Turning Point op het NK tweede divisie.

Op zaterdag zijn er vier wedstrijdrondes en op zondag drie, waarbij de hoogste niveaus in de laatste wedstrijd staan gepland. Op zaterdag zijn de divisies 4 en 3 aan de beurt en op zondag komen de turners uit de 2e, 1e en eredivisie in actie. De eerste wedstrijd begint beide dagen om 8.30 uur en de laatste wedstrijd duurt respectievelijk tot ongeveer 19.30 en 17.00 uur.

Meer informatie: www.turningpointtilburg.nl/toestelkampioenschappen

|Doorsturen

Tilburg in Beeld