Sport

TTV LUTO viert 75-jarig jubileum met Fifty+ViTT

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tafeltennisvereniging LUTO uit Tilburg viert haar 75-jarig jubileum door in Tilburg vitaal tafeltennis mogelijk te maken met het programma Fifty+ViTT.

Vitaal tafeltennis voor ouderen (Fifty+ViTT) is bedoeld voor mensen die binnen een gezellige vereniging samen willen komen en willen werken aan hun gezondheid, door middel van tafeltennis. Tafeltenniscoryfee Bettine Vriesekoop verzorgt de officiële aftrap met een clinic voor ouderen op woensdag 1 mei van 14.00 tot 16.00 uur in de speelzaal van TTV LUTO aan de Jan Aartestraat 18 in Tilburg. Onder leiding van een gediplomeerde trainer kunt u in de periode daarna meedoen aan een vitaliteitsprogramma.

‘Tafeltennis als gezondheidssport!’ Dat is wat Vriesekoop de deelnemers aan de clinic wil voorhouden. De sport activeert zowel het lichaam als het brein en draagt bij aan een langer en gezonder levensperspectief. Daarbij is het één van de meest laagdrempelige sporten om te beoefenen. De kosten zijn laag en er kan op ieder niveau gespeeld worden. Eerdere ervaring met tafeltennis is niet nodig en LUTO zorgt eventueel voor de batjes.

Alternatief

Fifty+ViTT is door de NTTB ontwikkeld om vitale ouderen op een veilige en verantwoorde manier te laten kennis maken met tafeltennis en te laten ervaren hoe je door tafeltennis en vitaliteitsoefeningen fitter wordt. Naast de gezondheidseffecten zijn het kopje koffie en de sociale contacten ook belangrijke redenen om te gaan sporten. Bij LUTO ben je dan aan het juiste adres: tafeltennis als alternatief voor de sportschool.

LUTO bestaat op 1 mei 2019 75 jaar. En natuurlijk wordt dat jubileum groots gevierd met leden en oud-leden. Deelname aan de clinic kost € 5,00. Voor deelname aan het Fifty+ViTT programma betaalt u 35,00 euro, inclusief koffie of thee.

Mensen die geïnteresseerd zijn om mee te komen spelen, zijn van harte welkom en kunnen contact opnemen met Marcel van der Wegen, tel 013-5342839 of 06-1425 5474 of via e-mail vanderwegenmarcel@gmail.com

|Doorsturen