Sport

Tweede pinksterdag NK Streetrace Goirle

Door Peter van Oirschot

GOIRLE - Op tweede pinksterdag, maandag 21 mei, komt Humberto Tan naar Goirle. Hij zal samen met omroeper Kees Maas de renners presenteren op het podium voor de start van de wedstrijd tussen de ex-profs.

In totaal komen dertig oud profwielrenners aan de start voor een zinderende wedstrijd op de mountainbike, waaronder de Belgische oud wereldkampioen veldrijden Sven Nys. Sven Nys is één van de meest getalenteerde veldrijders ooit met een bijzonder groot technisch vermogen. Ook drievoudig wereldkampioen veldrijden Mario de Clercq zal op de mountainbike het parcours trotseren. Ze willen het de Nederlanders moeilijk gaan maken want het duo neemt de landgenoten Sven Vanthourenhout, Rob Peeters en Bart Aernouts mee. Met deze Belgische formatie zullen ex-toppers uit Nederland als Gerben de Knegt, Rudi van Houts, maar ook Erik Breukink, Michael Boogerd, Gert Jakobs en Richard Groenendaal rekening moeten houden.

De Streetrace viert zijn achtste editie met weer een Nederlands kampioenschap. Voor de 3e keer zal Goirle zich opmaken voor een spannende strijd tussen de beste mountainbikers uit Nederland. De winnaar/winnares zal gehuld worden in de officiële NK trui en het Wilhelmus zal klinken. Maar daarvoor zullen ze wel elke ronde de 18 meter lange zandbak moeten doorkomen. Tevens zullen de hoge brug en o.a. de houten kombocht voor de nodige spanning zorgen. Het parcours ligt vol met hindernissen en loopt dwars door het centrum.

Kidsrace

De organisatie verwacht weer een enorm startveld tijdens de Kidsrace. Alle kinderen uit de regio vanaf basisschool groep 3 t/m 8 kunnen deelnemen. Vorig jaar reden er 128 kinderen op een speciaal aangepast parcours hun kampioenschap. Naast de wedstrijden zijn er diverse optredens op het Kloosterplein met Snollebollekes en Frank Smeekens.

 

Meer informatie: www.streetracegoirle.nl

|Doorsturen