Sport

Vakantietoernooien veldvoetbal met 900 kinderen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op maandag 29 en dinsdag 30 april staat het laatste vakantietoernooi van het schooljaar 2018-2019 op het programma: het drukbezochte veldvoetbaltoernooi.

Deze editie doen meer dan 900 kinderen van 46 scholen mee aan het toernooi, dat gehouden wordt bij de Tilburgse voetbalverenigingen VV Zigo, OVC '26 en SC 't Zand. Er zijn 108 teams die in 25 poules strijden om de prijzen. De winnaar van de poule gaat er met de beker vandoor. Ook wordt er per poule gestreden om de PVKT (Positief Voetbalklimaat Tilburg) Fairplayprijs.

Finalepoule

Er is één categorie die wel finales speelt. Dit betreft de BC categorie op 30 april bij OVC ‘26. Aansluitend aan de poulefase worden de finales gespeeld. De winnaar van deze finalepoule gaat naar de Regiofinale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi in district Zuid 1 op woensdag 15 mei 2019.

Dit jaar spelen de kinderen conform de nieuwe spelregels van de KNVB. Dit betekent o.a. dat de wedstrijden op kleinere velden plaatsvinden en dat er met minder leerlingen in een team wordt gespeeld.

Tijdens het toernooi zet de gemeente Tilburg een groot aantal studenten van ROC Sport en bewegen in. Zij zijn verantwoordelijk voor het leiden van de wedstrijden. Iedereen is welkom om de kinderen aan te komen moedigen.

Meer informatie: www.sportintilburg.nl/basisschoolprojecten/

|Doorsturen