Sport

Van Gorp en Vogelaar tekenen bij

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Kilian van Gorp en Giovanni Vogelaar spelen ook komend seizoen voor Tilburg Trappers. Met de terugkeer van het tweetal krijgt de Tilburgse defensie steeds meer vorm. Coach Bo Subr heeft, naast Van Gorp en Vogelaar, de beschikking over Alexey Loginov en de keepers Ian Meierdres en Ruud Leeuwesteijn.

Ondanks een vervelende blessure maakte Kilian van Gorp (23), net zoals een seizoen eerder, wederom stappen voorwaarts en vormde hij een stabiele factor in de Trappers verdediging. De 1,91 meter lange defenseman moest in het reguliere seizoen 14 duels aan zich voorbij laten gaan en ook in de play-offs ontbrak Kilian in vier wedstrijden. Het weerhield de inwoner van Udenhout niet van zes goals en tien assists.

Menig schutting sneuvelde in de achtertuin van vader en moeder Vogelaar tijdens Giovanni’s jeugd. “Met vrienden heb ik eindeloos in de tuin staan oefenen”, verklaarde de jonge Hagenaar vorig seizoen zijn fantastische afstandsknallers op het doel van de tegenstander. Met zeven goals en 17 assists leverde Vogelaar al een grote bijdrage in het reguliere seizoen. Tijdens de play-offs was de 22-jarige verdediger zo mogelijk nog beter op dreef met 12 punten (drie goals en negen assists).

|Doorsturen