Sport

Verbeeten Challenge 2019 begint goed

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De Verbeeten Challenge 2019 heeft de eerste €13.000 opgehaald.

Dat is een mooi bedrag. Belangrijk, want met de opbrengst kan Instituut Verbeeten de behandelmethode voor vrouwen met borstkanker verbeteren. Maar er is nog meer geld nodig. Daarom komen veel mensen sportief in actie op zondag 7 april. Op die datum vindt namelijk de Verbeeten Challenge 2019 plaats. Dan willen de initiatiefnemers het streefbedrag van €150.000 realiseren.

Deelnemen

Wil jij ook een sportieve bijdrage leveren aan kankerstrijding? Schrijf je dan snel in en doe mee aan de Verbeeten Challenge op zondag 7 april. Voor €15,55 doe je al mee, kinderen voor €5,55. Je inschrijfgeld gaat direct naar het Instituut Verbeeten. En wil je liever een team vormen? Dat kan. Daag je vrienden, familie of collega¿s uit en zet samen een mooi resultaat neer. Of help mee als vrijwilliger. Inschrijven kan via https://verbeetenchallenge.nl/inschrijven/

Onderdelen

Je kunt deelnemen aan de volgende onderdelen: bootcamp/skeeleren (14 kilometer); fietsen/wielrennen/mountainbiken (routes tussen de 33 en 357 kilometer); Kids Challenge (zoveel mogelijk rondjes in vijftien minuten); wandel- (11, 14 of 33 kilometer) en hardlooproutes (5 en 10 kilometer).

De volledige opbrengst van de Verbeeten Challenge is voor onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten. Dit is het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch. Het levert ruim 60 jaar zorg op het gebied van radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Het is geen academisch instituut, zodat specifieke onderzoeken zelf bekostigd moeten worden. Onderzoeken en diverse behandelmethodes kosten veel geld. De opbrengst van de Verbeeten Challenge 2019 gaat naar een project dat is gericht op het verbeteren van de behandeling van vrouwen met borstkanker.

De Challenge start in Tilburg en dit jaar ook in Breda. De routes en exacte locaties zijn nog geheim.

|Doorsturen