Sport

Vierde GP van Brabant aanloop naar EK Veldrijden 2018

Door Peter van Oirschot

'S-HERTOGENBOSCH - Voor de vierde editie van de Prolease Grote Prijs van Brabant op zaterdag 28 oktober is het parkoers op Autotron in Rosmalen verbeterd en verrijkt. Daarmee loopt de organisatie tevens vooruit op het EK veldrijden op 3 en 4 november 2018, dat aan de stichting Grote Prijs van Brabant is toegewezen. "Wij zijn enorm trots dat we in 2018 ons eerste lustrum mogen opluisteren met het Europees Kampioenschap", zegt Mieke Geeraedts, voorzitter van de stichting.

De internationale veldrit wordt dit jaar opnieuw gehouden in samenwerking met Libéma Profcycling. Terwijl buiten de Grote Prijs van Brabant wordt verreden staan de deuren van Autotron op 28 én op 29 oktober open voor het WielerPassie festival, waarop fietsliefhebbers kennis kunnen maken met fietsmerken en nieuwe materialen. Onderdeel daarvan zijn op zondag 29 oktober onder meer een toertocht en de fandag van de wielerploeg Team LottoNL-Jumbo.

Voor de veldrit in diverse categorieën rekent de organisatie opnieuw op toppers uit binnen- en buitenland. Op de erelijst staan na de eerste drie edities bij de elite al de namen van de winnaars Tom Meeusen, Lars van der Haar, Mathieu van der Poel, Marianne Vos, Helen Wyman en Sophie de Boer.

|Doorsturen