Sport

Vliegende start voor Swim to Fight Cancer Tilburg

Door Peter van Oirschot

Marcel van den Broek

TILBURG - Enkele weken geleden werd bekend dat Tilburg, na een aantal andere steden in Nederland, een eigen Swim to Fight Cancer krijgt. In de Piushaven zullen deelnemers een route van ongeveer twee kilometer zwemmen met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Onlangs vond de officiële kick-off plaats. Die zorgt voor een vliegende start, want Tilburg blijkt warm te lopen voor dit nieuwe evenement. Nu al hebben zich 64 deelnemers en zeven bedrijventeams aangemeld en is al een bedrag van meer dan € 9.000 opgehaald. De organisatie hoopt op zondag 26 augustus met vijfhonderd deelnemers en duizenden bezoekers het leven te vieren, maar vooral nog veel meer geld op te halen voor kankeronderzoek.

Deelnemers zullen op 26 augustus (in waves) starten vanaf 13.00 uur. De bekendmaking van het eindresultaat wordt verwacht rond 16.00 uur, waarna er nog wordt doorgefeest. De start is vanaf de steiger naast Restaurant Rak. Er wordt gezwommen tot het kanaal en weer terug, met de finish op de kop van de Piushaven, waar alle zwemmers onder aanmoediging van het publiek worden binnengehaald.

Kinderen vanaf 8 jaar (met een ouderverklaring en in bezit van diploma A) hebben hun eigen Swim en kunnen kiezen uit twee afstanden: 250 en 500 meter.

Meer informatie: www.swimtofightcancer.nl

|Doorsturen