Sport

Voetbalvereniging SVG start met uniek G-damesteam


TILBURG - Het Tilburgse SVG heeft voorzover bekend als eerste voetbalvereniging in Nederland een G-damesteam, dat mee gaat doen aan de competitie. Op zaterdag 23 februari speelt SVG vrouwen G1 bij RKVVO haar allereerste wedstrijd. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 9 maart, met Theole als tegenstander.

SVG kent een lange traditie op het gebied van G-voetbal. Voorzitter en G-coördinator Peter Balmakers: “De G-afdeling is al 25 jaar een bijzonder onderdeel van onze vereniging. We tellen al jaren drie teams, samen goed voor zo’n 40 spelers: 35 jongens en vijf meiden. Zij speelden altijd gemengd maar het was onze droom om een team met alleen maar meiden en vrouwen te starten. Het is fantastisch dat dat nu, als eerste vereniging in Nederland, is gelukt.” Vrouwenvoetbal is ontzettend populair en zo verwacht Balmakers ook een boost te kunnen geven aan het voetbal voor meiden en vrouwen met een verstandelijke beperking. “Meiden die stoppen omdat ze het gemengde voetbal niet leuk vinden, kunnen nu hun hobby voortzetten. En we dienen graag als voorbeeld voor andere verenigingen die ook met aangepast damesvoetbal willen beginnen.”

 

Die boost komt er niet alleen door dit team. Eind mei organiseert SVG namelijk een groot internationaal G-damestoernooi. Balmakers: “Het is voor het eerst dat zo’n toernooi wordt georganiseerd. We zijn hiervoor uitgenodigd door de UEFA en voorgedragen door Special Olympics Nederland. De verwachting is dat we dat weekend misschien wel 1.000 mensen op de been brengen. We pakken het dan ook officieel aan, met een ceremonie, vlaggen en de zogenaamde Flame of Hope die drie dagen brandt. Zeer bijzonder voor een kleine amateurclub met 300 leden.”

 

Meiden en vrouwen die graag in het G-damesteam van SVG willen voetballen, zijn van harte welkom om zich aan te melden. Mail daarvoor naar pbalmakers@gmail.com. Meer informatie over SVG en het G-voetbal vind je op www.svgtilburg.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld