Sport

Voor project Lokaal Sportief naar top Mont Ventoux

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Stichting Omnisportief Tilburg is een stichting richt zich vooral op mensen met een fysieke beperking en/of chronische aandoening.

De stichting organiseert diverse sportieve beweegactiviteiten onder deskundige begeleiding, waaronder sporten in de Drieburcht, bewegen in het water, fitness, handbiken en wandelen.

In 2018 gaat Stichting Omnisportief van start met het project Loket Sportief. De organisatie werkt daarbij samen met disciplines van Medisch Centrum Beethoven; huisarts, fysiotherapie, diëtiste, thuiszorg, oefentherapie. Cliënten die bij één van de behandelaren komen, kunnen het advies krijgen om meer te gaan bewegen. Mensen met overgewicht, gewrichtsklachten, diabetes, passiviteit, etc. Ze krijgen een zogenaamd beweegrecept mee.

Stichting Omnisportief begeleidt deze mensen dan gedurende 2-3 maanden. Er wordt een persoonlijke intake afgenomen, testen gedaan en diverse sportvormen aangeboden. Na het traject worden de testen herhaald en indien nodig een blijf-beweegadvies gegeven.

Zowel het project Loket Sportief als de beweegactiviteiten onder deskundige begeleiding willen de initiatiefnemers graag betaalbaar houden voor de deelnemers, door als stichting bij te dragen aan de kosten. Stichting Omnisportief Tilburg organiseert op 12 mei a.s. een sponsor fiets- en wandeltocht naar de top van de Mont Ventoux, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt van Loket Sportief.

De deelnemende sportievelingen zijn o.a. circa 20 mensen met een fysieke beperking en/of chronische aandoening (hersenletsel, MS en reuma). Daarnaast fietsen vrienden, familie en bekenden mee. De totale groep bestaat uit ongeveer 80 personen. Therapeuten van Fysio Sport & Therapie ondersteunen de fietsers en wandelaars tijdens deze mooie maar zware tocht.

Meer informatie: e-mail h.pouwer@fysiosport-mb.nl

Het filmpje van de fietstocht van afgelopen jaar, 'Mont Ventoux 2017', is hier onder te zien.

|Doorsturen