Sport

Voorbereidingen Tilburg Ten Miles op volle toeren


TILBURG - Midden-Brabants grootste, sfeervolste en leukste sportevenement de CZ Tilburg Ten Miles is weer in aantocht.

Foto: Toin Damen/013sporT

Op diverse fronten lopen de voorbereidingen op volle toeren en in de hele stad zie je deelnemers trainen. Er wordt nog volop ingeschreven voor de verschillende onderdelen.

Afgelopen weekeinde was een groot aantal van de pacers bij Runshop Greg van Hest voor de fotosessie. Pacers lopen de afstanden in een vast tempo met een geplande tijd naar de eindstreep. Hier kun je als deelnemer bij aansluiten. Dit jaar zijn er zelfs twee teams die tempo aangeven bij twee onderdelen.

Bij de CZ Tilburg Ten Miles zijn er tempomakers voor richttijden 1 uur 10, 1 uur 20, 1 uur 30, 1 uur 40 of 1 uur 50. De pacers voor deze tijden zijn goed herkenbaar aan het shirt dat ze dragen. Ze gaan van start vanuit de startvakken C en D en stellen zich tijdig per tijd op bij een grote ballon, die aan het hek bij het betreffende vak hangt. De start voor deze groepen is om 13.45 uur.

De andere groep pacers loopt mee met het onderdeel De WeverTTM4YOU. Iedereen met een beperking die niet bij de hoofdonderdelen kan of wil starten kan zich aanmelden voor deelname aan dit onderdeel. Er wordt op drie afstanden gestart met De Wever TTM4YOU. De eerste start is om 10.50 uur, direct na de Familyrun over 2 kilometer. Tempo 6 km per uur. De tweede start is om 11.05 uur, direct na de start van de Cityrun. Tempo 8 km per uur. En de derde start is om 12.10 uur na de trimloop 10 km, tempo 10 km per uur.

Voor de CZ Tilburg Ten Miles op zondag 1 september is inschrijven nog steeds mogelijk. Ook de deelname aan de CZ TTM Wandeltocht op zaterdag 31 augustus met enkele nieuwe of gewijzigde routes is nog mogelijk. Kijk voor alle informatie op website www.tilburgtenmiles.nl

|Doorsturen