Sport

Warandeloop terug naar Oude Warande


TILBURG - Na twee jaar afwezigheid gaat de Warandeloop terug naar de vertrouwde locatie in het Stadsbos013 in de directe omgeving van Tilburg University.

Carl Remmers

Na een uitstap naar Beekse Bergen met als afsluiting een zeer succesvol Europees Kampioenschap Cross in december heeft de organisatie in overleg met gemeente Tilburg, Stadsbos013 en Tilburg University besloten het driedaags evenement weer in de Oude Warande plaats te laten vinden. De Warandeloop vindt dit jaar plaats in het weekend van 22-24 november.

De Warandeloop maakt deel uit van een selecte groep Europese topevenementen met het label 'European Athletics Cross Permit meetings' en is sinds jaar en dag één van de belangrijkere pijlers van het 'Nationale Cross Circuit' van de Atletiekunie.

Naast topsport schenkt de Warandeloop veel aandacht aan recreatieve onderdelen. Denk daarbij aan het populaire Warande by Night en diverse recreanten lopen. Bovendien nemen ruim 2000 scholieren deel aan de jeugdlopen. In het programma worden ook ruim 200 deelnemers aan het Aangepast Sporten Programma niet vergeten. In 2018 namen ruim 5500 deelnemers deel aan één van de vele onderdelen.

De afgelopen twee jaar stond ook een populaire Safarirun op het programma. Vanwege de verhuizing zal dit onderdeel niet meer op het programma staan. Er wordt onderzocht of hiervoor in de plaats een bijzonder nieuw element aan het programma toegevoegd kan worden.

Het complete programma 2019 wordt in juni bekend gemaakt. Op dat moment wordt ook de inschrijving geopend.

Julia van Velthoven

Topatlete Julia van Velthoven uit Tilburg vindt het schitterend dat de Warandeloop weer terugkeert naar haar vertrouwde trainingsgebied. De Tilburgse heeft vorig jaar tijdens de Vidiled Warandeloop Tilburg met een vijfde plaats een topprestatie geleverd en zich op die wijze geplaatst voor het Europees Kampioenschap Cross Tilburg. Tijdens dit Europees Kampioenschap op de Beekse Bergen bereikte zij het hoogste podium door met het Nederlandse vrouwenteam goud te halen.

Op 24 november a.s. wil zij weer deelnemen en haar prestatie van afgelopen jaar evenaren of zelfs een podiumplek te halen.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld