Sport

Warandeloop voor elk wat wils

Door Caroline van de Oetelaar

TILBURG - In de eerste aankondiging van de Warandeloop werd dieper ingegaan op de activiteiten rondom de jeugd. De Warandeloop biedt echter naast een écht Tilburgs evenement een programma voor iedereen. Bewegen staat natuurlijk voorop, maar in het programma van de 61ste editie van dit event zijn deelnemers van 4 tot 90 van harte welkom!

Ine van der Voort

Op de vrijdag trapt de Warandeloop af met de nieuw vormgegeven IFF Warande by Night University Run, vooral bedoelt voor de jeugdigen (of die zich jeugdig voelen) onder ons. Met een ware beleving van licht, geluid en gebouwen, wordt een urban run door de gebouwen van Tilburg University gerealiseerd. Met een afterparty door een DJ met een lichtshow sluit de funrun waardig af.

Op zaterdagochtend starten als eersten de wandelaars voor een mooie tocht buiten het Warandeloop domein. Voorts is er speciaal aandacht voor Rabobank Uniek Sporten. Een prikkelvrije ochtend voor jongeren met een beperking en een gevarieerd aanbod aan activiteiten.

Aan het einde van de ochtend wordt het startschot gegeven voor de Thebe recreantenlopen. De keuze tussen 5 en 10 km biedt voor zowel de minder geoefende als de geoefende loper een uitdaging in het Warandebos. De officiële jeugd pupillen en junioren alsook de masters dames en heren volgen meteen, gedeeltelijk daarvoor en vooral daarna. De dag wordt afgesloten met de liefhebbers voor de recreantencross.

Op zondagochtend mobiliseert de Warandeloop de schooljeugd van Tilburg en zorgt Picnic voor een springkussen en een gezond buffet. Kinderen kunnen na afloop genieten van dit buffet en gezonde items verzamelen in een papieren zak.

Daarna is het tijd voor het échte werk. Het crossgala gaat van start bestaande uit de wedstrijden van de junioren, de korte cross en het crossgala mannen en vrouwen. Wie gaat er naar huis met de winst en maakt kans op deelname aan het EK Cross in Portugal?

Als afsluiter vindt de Businessrun plaats, een loop voor bedrijven over een afstand van 5 of 10 km door de Oude Warande/Stadsbos013. Een gezonde bezigheid waar maar liefst 174 teams aan mee doen. Meedoen? De meeste onderdelen staan nog open voor inschrijving!

|Doorsturen