Sport

Werner Vermelis 'Spartan Brand Ambassador'

Door Peter van Oirschot

Door Tieme Bruurs

 

TILBURG - Twee en een half jaar geleden kreeg Werner Vermelis een ernstig ongeluk, waardoor hij moest stoppen met zijn passie ijshockey. Bij zijn revalidatie kwam de nu 50-jarige bewoner van de Reeshof terecht bij crossfit, waar hij erin slaagde om in drie maanden weer aardig fit te worden.

Dit smaakte naar meer. Afgelopen jaar is de Tilburger een weg ingeslagen om gezonder en fitter te worden buiten het crossfit. Samen met zijn sportbuddy is hij voor de grap begonnen aan obstacle races en uiteindelijk beland bij de zogeheten spartan races. Deze races werden afgelopen jaar meer dan 300 keer georganiseerd in meer dan dertig verschillende landen. Uiteindelijk heeft Werner Vermelis in december j.l. meegedaan aan de ultieme beproeving, het WK in IJsland.

Dankzij maanden van voorbereiding met onder meer harde training en aangepaste voeding is Vermelis in IJsland eerste geworden in zijn eigen leeftijdscategorie, 18e bij de mannen overall en 21e in de hele race, waaraan o.a. ook de fitste vrouw ter wereld mee deed. Een enorme prestatie van de Tilburger, zeker in de wetenschap dat 3 uur en 34 minuten in de kou en in het donker heeft geracet, want het Spartaanse evenement begon al om 6 uur 's ochtends.

Omdat Werner tijdens de aanloop naar zijn topprestatie veel mensen kon motiveren tijdens wedstrijden en trainingen, waaronder mensen van zijn eigen leeftijd, heeft Spartan USA besloten dat hij zich nu officiëel Spartan Brand Ambassador mag noemen voor Europa en het Midden-Oosten. Een bijzondere titel, die slechts een select aantal mensen mag dragen. Inmiddels doet Vermelis mee aan meerdere internationale wedstrijden. Op zaterdag 17 maart neemt hij bijvoorbeeld deel aan de Stadion Sprint in Parijs. Later dit jaar staan wedstrijden op het programma in o.a. Maastricht, Tirol en Schotland.

|Doorsturen