Sport

Wielerweekend Gilze met dernykoers

Door Peter van Oirschot

GILZE - Op 15 en 16 juni beleeft Gilze de tiende editie van het Wielerweekend Gilze. Een mijlpaal die natuurlijk niet zomaar gepasseerd mag worden.

Op zondag zal tussen alle wedstrijden door een dernykoers voor oud-profs verreden worden. Spektakel gegarandeerd en natuurlijk een mooie kennismaking met wielerhelden uit het verleden.

Het Wielerweekend Gilze mag met meer dan 600 deelnemers en veel publiek langs de parcoursen gerust tot een van de grootste wielerevenementen van Nederland gerekend worden. Op zaterdag wordt geopend met een ploegentijdrit voor recreanten en wedstrijdteams. Op zondag gaat het verder met het criterium Hart van Gilze en de wegwedstrijd Midden-Brabant Poort Omloop. Deze internationale klassieker (UCI Elite Men 1.2) is sinds vorig jaar onderdeel van de Holland Cup. Een nieuwe competitie die is geïntroduceerd door de organisatoren van een aantal gerenommeerde Nederlandse UCI-wedstrijden.

Dit jaar wordt in het wedstrijdprogramma speciaal ruimte gemaakt voor een dernykoers. Twaalf gangmakers met in hun slipstream een bekende oud-prof, zullen op het traditionele klinkerparcours in het centrum de gaskraan openzetten. Onder de renners die zijn gecontracteerd vinden we Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel, Aart Vierhouten, Bart Voskamp en Maarten den Bakker.

Het belooft op zondag 16 juni een bijzondere wielermiddag te worden. De entree is gratis.

|Doorsturen