Sport

WK ijshockey in Tilburg met spelers van Trappers

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het WK ijshockey Divisie II groep A vindt van 23 tot en met 29 april plaats in het IJssportcentrum Tilburg aan de Stappegoorweg.

Archieffoto Thijs de Witte

Naast Nederland doen aan het toernooi mee België, Australië, Servië, IJsland en China. Dit laatste land is de grote onbekende in het deelnemersveld, maar wordt door insiders gezien als de grootste concurrent van Oranje.

Oranje opent het wereldkampioenschap in Tilburg met de avondwedstrijd op maandag 23 april tegen China. Een dag later is IJsland de tegenstander, terwijl op donderdag Servië de opponent is. Ook die twee wedstrijden worden om 20.00 uur gespeeld. In het slotweekend speelt Oranje beide middagwedstrijden om 16.30 uur. Op zaterdag staat de derby tegen België op het programma en op de slotdag is Australië de tegenstrever van het Nederlands team, dat onder leiding staat van bondscoach Doug Mason.

Top-16

Dat het WK in Tilburg wordt gehouden is niet toevallig. Tilburg is dé ijshockeystad van Nederland. Bovendien is de nationale bond IJshockey Nederland sinds enige tijd gevestigd in onze stad. Toen de talentopleiding CTO stopte in Eindhoven besloot het gemeentebestuur in de Lichtstad geen financiële middelen meer beschikbaar te stellen voor de bond. "We kregen toen signalen uit Tilburg dat deze gemeente de plaats van Eindhoven in wilde nemen", vertelt directeur Rob van Rijswijk van IJshockey Nederland. "De plezierige onderhandelingen hebben geresulteerd in de verhuizing naar Tilburg en de realisatie van een nationaal trainingscentrum op Stappegoor. Met het WK in april willen we het startschot geven voor een campagne, die Nederland op termijn naar de top-16 van de wereld moet brengen. Een eerste stap is promotie naar Divisie I in april."

Spelers Trappers

Die promotie is een reële mogelijkheid. Bijzonder aan het komende WK is dat de spelers van Tilburg Trappers beschikbaar zullen zijn. De play-offs in de Duitse Oberliga worden in tegenstelling tot de laatste twee jaar namelijk vlak vóór het WK afgesloten.

Al met al worden de Tilburgse ijshockeyfans dit seizoen erg verwend. Tilburg Trappers start in de eerste helft van maart als kampioen van de Oberliga Nord aan de play-offs in de Oberliga. Daarna volgt met het WK een geweldige afsluiting van een succesvol ijshockeyseizoen.

Programma

Maandag 23 april:13.00 Australië-IJsland, 16.30 Servië-België, 20.00 Nederland-China;

Dinsdag 24 april: 13.00 Australië-België, 16.30 China-Servië, 20.00 IJsland-Nederland;

Donderdag 26 april: 13.00 China-Australië, 16.30 België-IJsland, 20.00 Nederland-Servië;

Zaterdag 28 april: 13.00 China-IJsland, 16.30 België-Nederland, 20.00 Servië-Australië;

Zondag 29 april: 13.00 België-China, 16.30 Nederland-Australië, 20.00 IJsland-Servië.

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketpoint: https://ticketpoint.nl/evenement/wk-ijshockey/

|Doorsturen