Sport

Zaterdag veldrit GP van Brabant

Door Peter van Oirschot

'S-HERTOGENBOSCH - De vierde editie van de Prolease Grote Prijs van Brabant lokt op zaterdag 28 oktober diverse toppers in het veldrijden naar Autotron in Rosmalen.

Team Beobank-Corendon

Grote trekpleister is Mathieu van der Poel, dit seizoen superieur in de eerste maanden en vorig seizoen Nederlands kampioen, winnaar van het Superprestige-klassement en tweede op het WK. De 22-jarige Brabander schrijft zijn huidige suprematie mede toe aan een uitgekiende voorbereiding, waarin hij succesvol was op de weg en met de mountainbike. Ook zijn oudere broer David (25) toont zich dit seizoen al vroeg in goede vorm. De broers Van der Poel treffen in Rosmalen als tegenstanders o.a. de Telenet Fidea Lions renners Corné van Kessel en de Belg Daan Soete, de Duitser Philipp Walsleben en de Belg Dieter Vanthourenhout.

Ook bij de wedstrijd van de elite-vrouwen verschijnen diverse toppers aan de start. Van hen staan Sophie de Boer en de Britse routinier Helen Wyman al op het palmares van de veldrit en maakt de talentvolle Maud Kaptheijns een sterke opmars door. Afgelopen zondag won de Brabantse Kaptheijns nog de tweede Superprestige wedstrijd in Zonhoven, nadat ze eerder ook al de eerste wedstrijd in Gieten op haar naam had geschreven.

Voor de veldrit op Autotron is het 2500 meter lange parkoers enigszins aangepast. Zo heeft de finish een meer centrale plek gekregen. Voormalig wereldkampioen en achtvoudig nationaal kampioen Richard Groenendaal heeft in samenwerking met een team van ervaren parcoursbouwers het parkoers met zand, gras, heuvels en bos nog aantrekkelijker gemaakt voor zowel deelnemers als publiek. "Een zeer gevarieerde omloop, die veel belooft", volgens de Belg Roland Liboton, die vier keer wereldkampioen werd bij de profs.

Met de verbeteringen loopt de organisatie vooruit op de strijd om het Europees Kampioenschap veldrijden, dat op 3 en 4 november 2018 in Rosmalen zal plaatsvinden.

De internationale veldrit wordt dit jaar opnieuw gehouden in samenwerking met Libéma Profcycling. Terwijl op zaterdag 28 oktober de Grote Prijs van Brabant wordt verreden staan de deuren van Autotron op zaterdag 28 én op zondag 29 oktober open voor het WielerPassie Festival.

Tijdens WielerPassie is er voor elke fietsliefhebber wat wils. Naast de internationale veldrit is er een ruime beursvloer met grote fietsmerken, de Team LottoNL-Jumbo fandag, de WielerPassie Fanride, een wielercafé, het NK wielerquiz en nog heel veel meer. Koop je tickets via http://wielerpassie.nl/bezoeker/tickets of fiets mee met renners van Team LottoNL-Jumbo en schrijf je in via www.wielerpassiefanride.nl.

Het wedstrijdprogramma van de Grote Prijs van Brabant veldrijden is als volgt: 10.30 uur, nieuwelingen jongens; 11.30 uur, junioren mannen; 13.30 uur, elite vrouwen-junioren vrouwen-nieuwelingen meisjes; 15.00 uur, elite mannen-elite-beloften.

Meer informatie: www.veldrit-gpb.nl en www.wielerpassie.nl

|Doorsturen