Sport

Zesde editie Tafeltennisweekend Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In het weekend van 10 en 11 november staan 48 tafeltennistafels klaar in T-Kwadraat voor een vijftal evenementen.

Op zaterdag 10 november worden twee toernooien afgewerkt. 171 jeugdspelers uit heel Nederland doen mee aan een jeugdranglijsttoernooi, dat om 10.00 uur begint. De finales vinden aan het eind van de middag plaats. Daarnaast is er een tafeltennistoernooi en -clinic voor jongeren uit Tilburgse wijken. Dit toernooi duurt van 15.30 tot 19.30 uur. Om 15.30 uur start de clinic. Om 17.00 uur gaat het toernooi van start.

Zondag

Op zondag 11 november is er een A-Jeugdranglijsttoernooi. Vanaf 10.00 uur speelt vrijwel de hele nationale jeugdtopm waaronder de Tilburgse zusjes Julia en Anya Cao.

Tijdens het Nederlands Jeugd Kampioen Paratafeltennis zullen 12 jeugdspelers met een beperking strijden om de nationale titel. Onder de deelnemers Ivana Maas, die uitkomt voor De Batswingers uit Gilze. Ook dit toernooi start om 10.00 uur.

Het derde evenement op zondag betreft de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Tafeltennis. Door ongeveer 70 studenten van 12 studentensteden wordt gespeeld om de titel Nederlands Studenten Kampioen (NSK heren en dames) en om de PingPongStudentenTeamCup. Bij de heren zal Stefan Tromer zijn titel verdedigen. Bij de dames zijn er twee toppers die voor Brabantse steden uitkomen: Amber van de Velde komt uit voor Eindhoven, Alice Barendregt voor Tilburg. Ook dit toernooi start om 10.00 uur.

De organisatie is in handen van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Sporthal T-Kwadraat is te vinden aan het Olympiaplein 383 in Tilburg. Meer informatie: Ineke de Graaf, e-mail graaf@tafeltennis.nl, tel. 06-21282052.

|Doorsturen