Tilburg in Bedrijf

Advertorial

Zondag 14 april open dag in
‘Het lekkerste straatje van Oisterwijk’

Door Cor de Groot van Tilburgse Koerier

Al 40 jaar teelt de familie Scheffers aardbeien en asperges op hun familiebedrijf. Naar aanleiding van dit jubileum én het gereedkomen van de nieuwbouw, nodigen zij iedereen uit om eens te komen kijken.

In 1979 begon Martien Scheffers in een tweedehands houten schuurtje een eigen tuinderij.
Vanaf het begin liep de aardbeien- en aspergeteelt als een rode draad door de bedrijfsvoering. In 1997 werd de eerste kas gebouwd en met de laatste nieuwbouw is vanaf 2016 de oppervlakte gegroeid naar 3 hectare. De huidige kassen zijn volledig computergestuurd op het gebied van energie-, water- en klimaatbeheersing.

Het huidige familiebedrijf rust op twee pijlers. De eerste pijler is de teelt van aardbeien in de kas en asperges in de vollegrond. In de kas wordt met moderne technieken, maar nog steeds op een ambachtelijke manier, maximaal biologisch aardbeien geteeld. Op de open dag is de oogst in volle gang. Als tweede pijler kan daarnaast iedereen in de eigen winkel ‘Het lekkerste straatje van Oisterwijk’ kennismaken met onze heerlijke en eerlijke producten: aardbeien en asperges. Zelf geteeld en vers van de pers. De zomerkoning en de koningin van de groenten: een koninklijk paar!

Groeien en bloeien, bestuiving en biologische bestrijding, oogst en techniek: het is voor jong en oud te bekijken en te beleven in en rondom de nieuwe aardbeienkas!
Er is vertier voor iedereen.

Kom kijken, ruiken, voelen én proeven tijdens onze open dag!
Op 14 april 2019 tussen 10.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom
op Oliviersweg 9 in Oisterwijk.

Vanwege hygiënevoorschriften zijn huisdieren helaas niet toegestaan.

Tot ziens in het lekkerste straatje van Oisterwijk!

www.hetlekkerstestraatje.com
www.facebook.com/hetlekkerstestraatje

 

|Doorsturen