Tilburg in Bedrijf

Actief Zorg voert nieuwe loonschaal huishoudelijke hulp in

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Dankbaar en goed werk verdient een faire honorering. Vindt de 'Brabantse' thuiszorgorganisatie Actief Zorg. Als eerste aanbieder WMO huishoudelijke hulp voerde Actief Zorg de nieuwe loonschaal HbH (Hulp bij Huishouden) in. De maatregel werd genomen terwijl de onderhandelingen met de betalende gemeenten nog lopen. Actief Zorg heeft zes vestigingen, waaronder in Tilburg, Breda en het hoofdkantoor in Waalwijk.

De nieuwe loonschaal betekent dat de loonkosten de komende vijf jaar met 22% stijgen. Lia van Galen, algemeen directeur Actief Zorg: "Gemeenten zijn welwillend een reëel tarief te hanteren, maar de praktijk is weerbarstig. Het duurde ons te lang, terwijl dit een fatsoenlijke maatschappij onwaardig is. De arbeidsmarkt voor WMO-personeel is krap, maar we wilden een statement maken. Door het initiatief te nemen om de negatieve loonspiraal te doorbreken. Actief Zorg is een correcte werkgever en wil investeren in vakbekwaamheid."

Huishoudelijke zorg is een onderdeel van de door gemeenten uitgevoerde Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Actief Zorg heeft contracten met 137 gemeenten om deze zorg te mogen leveren. Actief Zorg heeft al 1.800 medewerkers WMO huishoudelijke hulp. Zij zijn dagelijks in de weer voor zo'n 9.000 klanten die afhankelijk zijn van deze hulp. Van Galen: "Met dankbaar en goed werk, dat we op de juiste waarde schatten. We willen meer mensen voor een baan in de zorg enthousiast maken, want Nederland komt op termijn 200.000 medewerkers tekort."

Binnen Actief Zorg staat geluk centraal. Geluk voor zowel klanten als medewerkers. Het rapportcijfer voor de tevredenheid van de eigen medewerkers is een 8,6. De klanttevredenheid komt uit op 8,7. Van Galen: "Actief Zorg staat voor 'persoonlijk, dichtbij en samen'. We zijn naarstig op zoek naar mensen voor dit mooie werk. Dus woon je in de regio Tilburg en wil je zinvol werk doen tegen een faire vergoeding? Stuur dan een mail naar sollicitatie@actiefzorg.nl en maak je interesse in een echte baan kenbaar."

|Doorsturen