Tilburg in Bedrijf

Afspraken over cameratoezicht Kreitenmolen officieel

Door Peter van Oirschot

Topcomm

UDENHOUT - Op dinsdag 9 januari tekenden Frank van Spaandonk, accountmanager ondernemerszaken van de gemeente Tilburg en Corné Cools, bestuursvoorzitter van de vereniging Kreitenmolen Vitaal, een convenant over het cameratoezicht op het bedrijventerrein in Udenhout.

De gemeente is blij met het initiatief van de ondernemers en het bestuur van Kreitenmolen Vitaal om cameratoezicht te organiseren. Niemand kan zich meer ongezien op het terrein bewegen. Een van de afspraken, beschreven in het convenant, is dat ook bezoekers op de hoogte zijn dat zij in de gaten worden gehouden. Vandaar dat de vereniging Kreitenmolen Vitaal binnenkort bij alle in- en uitgangen een bord plaatst waarop staat dat er cameratoezicht is. De camera's zelf worden op strategische plekken op het bedrijventerrein gehangen. Voorzitter Cools: "we zien camerabewaking als een essentiële stap in het verhogen van de veiligheid. We prijzen ons gelukkig dat zowel de ondernemers als de gemeente zich hiervoor hard wilden maken."

Door de camerabeelden kunnen mogelijke incidenten tijdig worden uitgekeken en mogelijke daders sneller worden opgespoord. In verband met de privacywetgeving worden de beelden enkel door de beveiliging en bij verdachte omstandigheden door de Politie uitgekeken.

(FOTO: Topcomm)

|Doorsturen