Tilburg in Bedrijf

CAPI Europe wint BOV-Trofee 2018

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De BOV-Trofee 2018 is een prooi geworden voor het Tilburgse Capi Europe van Toine van de Ven. Binnen het thema 'Making the Difference' werd de ondernemersvisie van Van de Ven door de vakjury net verkozen boven die van Marc van der Put van 2Connect (Waalwijk) en Natasja Leijser (Tilburg) van Eco Steam and Heating Solutions. Tijdens de awardshow in de nieuwe locatie CUBE van Tilburg University nam Capi de prijs in ontvangst onder het toeziend oog van 600 gasten en presentator Jeroen Latijnhouwers.

In het juryrapport werd Capi geroemd om de duurzame en maatschappelijke visie, maar ook het lef en daarmee gepaarde risico van Van de Ven passeerden de revue. De andere twee finalisten werden ook behoorlijk in het zonnetje gezet vanwege de manier waarop zij als ondernemer het verschil maken. Maar uiteindelijk kon er maar een persoon met de award naar huis gaan en dat was, tot blijdschap en verrassing van hemzelf, Toine van de Ven.

Het publiek kreeg in de grote collegezaal een inhoudelijke vogelvlucht langs de drie finalisten voorgeschoteld met interviews, visuele hoogstandjes en bijzondere acts. Alles uitmondend in het hoogtepunt van de avond: de uitreiking van de BOV-Trofee. Daar kon tot slot nog op geproost worden met de winnaar zelf.

BOV staat voor Beste Ondernemers Visie. De organisatie is in handen van de Junior Kamer Hart van Brabant. Zoals de naam al zegt, wordt gezocht naar de beste ondernemer. Omdat er vele soorten ondernemers, bedrijven en branches zijn, wordt dit jaarlijks getoetst binnen een bepaald thema. Het thema voor dit jaar was Making the Difference. Dit jaar werd de trofee voor de 19de uitgereikt. De juryleden zijn lokale `captains of industry¿ uit allerlei disciplines die een scherp en evenwichtig beeld vormen over de kandidaten.

Junior BOV-Trofee

In het kielzog van Capi ging Hostel Roots, eveneens uit Tilburg, er vandoor met de Junior BOV-Trofee, de talent award voor bedrijven die in de maximaal eerste vijf jaren van hun bestaan een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. Nadat de afgelopen weken het socialpubliek via Instagram, Facebook en LinkedIn hun voorkeur al kon aangeven, mochten de aanwezigen in CUBE live stemmen. Tot slot had ook de jury nog een groot deel in de melk te brokkelen, waarna Hostel Roots de grote winnaar bleek.

|Doorsturen