Tilburg in Bedrijf

Crossyn is Impactmaker van het kwartaal

Door Petra Jansen

TILBURG - Crossyn is door de Gemeente Tilburg en Make it in Tilburg verkozen tot Impactmaker van het kwartaal. Het initiatief staat ieder kwartaal stil bij een Tilburgse onderneming die onderscheidend is door innovatie, creativiteit en ondernemerschap.

Crossyn bouwt sinds 2016 met succes aan een ecosysteem van `Smart driving solutions¿, ofwel efficiënt en duurzaam vervoer. Met krachtige partners als Interpolis, Nationale Nederlanden, Shell, BMW, Aon en Bovag ontwikkelen ze innovatieve diensten en producten onder white label (dus niet onder eigen merknaam). Dit kan nergens anders zo goed als in Tilburg volgens Erik Kamps, oprichter en CEO. Het bedrijf, dat hij samen leidt met Inge Wirken (COO), telt inmiddels 28 werknemers en opereert vanuit Gebouw88 in hartje Spoorzone Tilburg. Door het verzamelen van data en het toepassen van datamining voorziet Crossyn verzekeraars, fleets en dealergroepen van essentiële informatie om efficiënter en effectiever te werken. Maar ook om vervoer duurzamer te maken. Een mooie missie dus. Vanwege de impact die ze hiermee maken is Crossyn uitgeroepen tot Impactmaker van het kwartaal.

Nieuwe inzichten

Wethouder Berend de Vries (economie) reikte als erkenning een miniatuur social sofa uit tijdens een bezoek aan Crossyn op 13 december jl. ¿Crossyn is met recht een `Living Lab¿. Ze geloven dat innovatieve diensten en producten zich ontwikkelen vanuit krachtige partnerships en Tilburg heeft hier het perfecte DNA voor. Het combineren van data zorgt voor nieuwe inzichten en informatie, ook op het gebied van duurzaamheid. De mogelijkheden van artificiële intelligentie en data zijn legio als stad en als provincie. Dat is precies waar onze stad zich dankzij initiatieven zoals MindLabs steeds sterker in profileert, met name in de Spoorzone. We zien Crossyn dan ook als een mooie voorbeeldcase van bedrijven die we hier graag gevestigd zien.¿

|Doorsturen

Tilburg in Beeld