Tilburg in Bedrijf

Dag van de Logistiek benadrukt vele kansen in deze sector


TILBURG - Tijdens de gezellige, zonovergoten Dag van de Logistiek 2019 was het meest opvallend dat alle aanwezige bedrijven -net als voorgaande jaren- doorlopend op zoek zijn naar nieuwe medewerkers of nieuwe mensen die opgeleid willen worden.

In Tilburg-Waalwijk zijn er nog steeds ontzettend veel vacatures in de logistiek voor vrachtwagenchauffeurs, heftruckchauffeurs, logistieke medewerkers, planners maar ook ICT specialisten.

In de openingstoespraak van wethouder Berend de Vries kwam naar voren wat voor belangrijke werkgever de logistieke sector in de regio is. Het gaat om heel veel banen en heel veel geld. Een op de zeven mensen in de regio is werkzaam in de logistiek. De sector groeit en bloeit en dat moeten we met zijn allen goed blijven faciliteren. Mensen die werken in de logistiek vormen de schakels in de lange weg van grondstof tot eindbestemming.

Slimmer

In het openingswoord werd nogmaals benadrukt dat Tilburg-Waalwijk onlangs is uitgeroepen tot beste Logistieke Hotspot van Nederland. Dat moeten we met z¿n allen blijven waarmaken. Twan van Lankveld, programma-manager van Midpoint Brabant Smart Logistics, gaf aan verheugd te zijn dat alle regionale inspanningen van de afgelopen jaren hebben geleid tot dit mooie resultaat. Maar hij kijkt ook vooruit en stelt dat het logistieke programma van Midpoint Brabant vooral zal gaan liggen op 'Smart Logistics': niet meer, maar slimmer. 'Meer doen met dezelfde mensen en middelen om duurzame groei beter te kunnen faciliteren. Of het nu gaat over dataficering, dat zijn intrede heeft gedaan in alle sectoren, zo ook in logistieke ketens, of over slimme inzet van mensen en kennis.'

Om onderlinge concurrentie tussen de logistieke bedrijven te voorkomen is het van belang dat er veel nieuwe medewerkers worden opgeleid en daarom stonden er tijdens de Dag van de Logistiek ook weer stands van opleiders in de logistiek sector, waaronder die van de School voor Logistiek en Mobiliteit van ROC Tilburg. Een ROC is er namelijk niet alleen voor jongeren die van het vmbo afkomen, maar ook voor het opleiden van zij-instromers: volwassenen die wel wat voelen voor een loopbaan in de logistiek. In het kader van 'een leven lang leren' en talentontwikkeling zeker iets om te onthouden!

Logistiek veelzijdig

De Dag van de Logistiek was voor het grote publiek weer een gezellige familiedag aan de Asteriastraat op industrieterrein Vossenberg-west in Tilburg. Met vele mooie, grote vrachtauto¿s, trucks, heftrucks en containers, mooie, goed gepoetste klassiekers en hoge hijskranen, waarmee het publiek tot 66 meter omhoog gehesen kon worden. De zon scheen heerlijk en er waren doorlopend verschillende demonstraties in de enorme barge terminal, op het grote terrein en bij de speciale rondleidingen in de enorme magazijnen. Logistiek is heel veelzijdig. Voor personen die enorm creatief zijn, slim kunnen organiseren, communiceren en samenwerken biedt het logistieke bedrijfsleven enorme kansen.

De kinderen hadden ook dit jaar weer veel plezier bij de kartbanen, springkussens en verschillende spelletjes.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld