Tilburg in Bedrijf

Daling WW-uitkeringen zet door

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in mei 4% lager dan een maand eerder.

In vergelijking met een jaar geleden daalde het aantal WW-uitkeringen met 24%. Er zijn veel kansen in de sector transport en logistiek, waar de arbeidsmarkt steeds krapper wordt.

Eind mei 2018 waren er in Noord-Brabant 45.600 lopende WW-uitkeringen. Dat was een afname van 4% ten opzichte van een maand eerder en een daling van 24% in vergelijking met een jaar eerder. Ook landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen, zowel ten opzichte van april 2018 (-4%) als in vergelijking met mei 2017 (-22%). Het WW-percentage in mei 2018 bedroeg in Noord-Brabant 3,4%, wat een fractie hoger was dan het landelijke WW-percentage van 3,3% in die maand.

Logistieke hotspot

In de top 10 van logistieke hotspots bezetten West-Brabant, Midden-Brabant, regio Eindhoven-Helmond en regio Oss-Veghel-`s-Hertogenbosch dit jaar respectievelijk de eerste, tweede, zevende en achtste plaats. De sector transport en logistiek floreert in Noord-Brabant en dat blijkt ook uit de nieuwste cijfers over de arbeidsmarkt.

Begin juni meldde het CBS dat de omzet in de sector transport en logistiek in het eerste kwartaal van 2018 bijna 4% hoger was dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook in de cijfers over WW-uitkeringen, die in Noord-Brabant verstrekt worden aan personeel met een transport- of logistiek beroep, is deze positieve ontwikkeling zichtbaar. In vergelijking met mei 2017 nam het aantal verstrekte WW-uitkeringen in Noord-Brabant aan deze beroepsgroep met 32% af tot iets boven de 3.750 uitkeringen.

|Doorsturen