Tilburg in Bedrijf

Demodagen Antoon de Jong must voor creatievelingen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Antoon de Jong, al meer dan 100 jaar dé specialist in teken-, schilder-, hobbymaterialen en lijstenmakerij, organiseert zaterdag 22 en zondag 23 september bijzondere demodagen.

In de destijds overvolle winkel aan de Nieuwlandstraat waren dit soort activiteiten vaak wat moeilijk te organiseren. Maar in de nieuwe vestiging aan de Boomstraat 117 is er ruimte voldoende om het brede scala van producten te kunnen demonstreren. Beide dagen zullen veel technieken te zien zijn en kunt u naar hartenlust vragen stellen. Zo leggen ervaren demonstrateurs u alle mogelijkheden met de Caran d’Ache kwaliteitspotloden uit. De schrijfster van het boek ‘Letteren en tekenen met Ecoline’, Martine Boere, vertelt over het immens populaire handletteren. U krijgt tips en uitleg over het gebruik van verschillende gels, pasta en structuurmiddelen in combinatie met acrylverf. Met het oog op objecten patineren en verouderen laat Ton van Helden van Studio Shape Lab zien hoe u alle soorten ondergronden kunt voorzien van een afwerking met echt koper, patina, brons, platina of roesteffecten. Leuke effecten met markers van Winsor & Newton komen ook aan bod. Verder worden toepassingsmogelijkheden bij het gebruik van latex, giethars, alginaat, vormrubber, etc. getoond.

Uiteraard mag het maken van sieraden niet ontbreken. Janneke Jansen heeft een schat aan ervaring en legt u graag een en ander uit over de vele mogelijkheden bij het maken van sieraden. Op een grote muur voor de zaak wordt gedemonstreerd dat je met graffiti, spuitbus en verfstift erg mooie tekeningen kunt maken. De nu nog onbekende techniek Pan Pastel wordt uitgelegd. Ook is er aandacht voor Gelli Plate, ook wel Mono Printing genoemd. Louis van de Meijdenberg van PLM Photofinishing demonstreert (alleen op zaterdag) de nieuwste afwerktechniek van een schilderij met een dikke laag giethars.

Alle demo’s zullen te zien zijn op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Bezoek ook de tent voor de ingang waar in dit weekend of de week daarna, veel artikelen met hoge kortingen worden aangeboden.

|Doorsturen