Tilburg in Bedrijf

Disma weer beste reisbureau van het jaar

Door Peter van Oirschot

HOUTEN - Vakblad TravMagazine, onderdeel van TRAVel Media, heeft onlangs tijdens een feestelijke gala-avond in het Van der Valk Hotel in Houten de Provinciale Winnaars van de verkiezing Reisbureau van het Jaar 2019 bekend gemaakt. Disma Reizen is uitgeroepen tot Provinciaal Winnaar van de verkiezing Reisbureau van het Jaar 2019 en mag zich vanaf heden profileren als beste reisbureau van de provincie Noord Brabant.

'Dat we deze prijs nu voor de vijfde keer in ontvangst mogen nemen, dat is een unicum. Geen enkel ander reisbedrijf in Nederland heeft zo vaak en zoveel prijzen in ontvangst mogen nemen als wij. U begrijpt dat we daar enorm trots op zijn', vertelt Werner van Disseldorp, directeur van Disma Reizen.

De verkiezing Reisbureau van het Jaar is een initiatief van vakblad TravMagazine. De verkiezing, die sinds eind jaren 90 bestaat, wordt jaarlijks georganiseerd en loopt van september tot en met mei. De verkiezing heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het voortdurende proces van kwaliteitsverbetering. Reisbureaus nemen op vrijwillige basis deel aan de verkiezing en krijgen na afloop een rapportage over hun deelname toegestuurd.

De verkiezing heeft verschillende ronden gekend. In de eerste ronde moesten de reisbureaus een reisvoorstel met de klantcommunicatie indienen. In de tweede ronde werd de deelnemers gevraagd een vragenlijst in te vullen. Hierna gingen de reisbureaus aan de slag met een marketingcase. Tijdens een bloedstollende Battle bij Hotel Sofitel Legend the Grand in Amsterdam kregen de reisbureaus een uur om een case uit te werken, welke zij vervolgens in een elevator pitch aan de jury moesten presenteren. In ronde 5 kregen de reisbureaus bezoek van een mystery shopper. In de laatste ronde van de verkiezing kregen de twee beste reisbureaus van de provincie bezoek van enkele juryleden, waarbij een kritische blik op de kandidaten werd gelegd. Op basis van de resultaten uit alle ronden zijn de winnaars uit de bus gekomen.

|Doorsturen