Tilburg in Bedrijf

Dit voorjaar viert Peerke gebruikte meubels 35 jarig bestaan

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Als broekie van 21 jaar begon Peter 'Peerke' Hessels in 1983 aan de Tivolistraat een winkel in gebruikte meubels van 500 m2.

Na 9 jaar vestigde de specialist in goede gebruikte meubels zich aan de korvelseweg 159, waar de winkel 600 m2 groot is. In 2000 komt daar een magazijn van 2000 m2 aan de Kapelmeesterlaan bij. Op initiatief van dochter Zsa Zsa komt er in 2013 aan de korvelseweg een shop in shop in vintage kleding bij: Zsa Zsa's vintage shop.

Vanaf het begin is Peerke onder het motto 'topkwaliteit voor bodemprijzen' actief met de in- en verkoop van goede gebruikte meubels met als doel kwaliteitsmeubels voor iedereen bereikbaar te maken. Mede door de slogan 'Geef het milieu een kans, koop 2e hands uit het begin van de jaren 90 kreeg hergebruik niet alleen een economische betekenis, maar groeide het milieubewustzijn bij Peerke en zijn klanten.

En voor de twijfelaars: gebruikte meubels niet goed genoeg? Ga dan eens bij Peerke kijken en laat je over de drempel trekken. 'Leuk wonen voor weinig geld' drukt het plezier uit wat je van gebruikte meubels kunt hebben, waarbij je geld overhoudt voor andere leuke dingen. Het begrip de 'vier P's' kreeg een heel nieuwe betekenis door de slogan Planet People Profit Peerke. Een klant die erg blij was met de netjes thuis bezorgde mooie gebruikte meubels kwam met de uitspraak 'peere goeie meubels'.

Door de jaren heen zijn er meubels in allerlei modellen en stijlen de deur in en uit gegaan. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Peerke heeft het wel eens in zijn winkel gehad. Allerlei gebruikte meubels, stof, leder, hout, kunststof, vintage. En design van o.a. Saarinen, Van de Berg, Visser, De Bouvrie, Jacobsen tot de klassiekers uit Oirschot en Oisterwijk, of het door opa gemaakte kastje.

Natuurlijk doet Peerke dit allemaal niet alleen. Vanaf het begin werkt zijn vrouw Liesbeth hier hard aan mee, samen met een team van vaste medewerkers. En als echt familiebedrijf is dochterlief met haar shop in shop Zsa Zsa's vintage kleding ook al weer 5 jaar actief in de zaak

Wie jarig is trakteert. Vanaf nu is er dit voorjaar voor elke klant een leuk presentje. Als extra traktatie organiseert Peerke deze lente drie kleine gratis evenementen. Hierover binnenkort meer. Hou hiervoor deze krant, de facebook pagina van Peerke of website www.peerke.biz in de gaten.

|Doorsturen