Tilburg in Bedrijf

Escaperoom ingezet voor beoordeling sollicitanten

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Steeds meer bedrijven nemen de escaperoom op in hun sollicitatieprocedure en krijgen daardoor een completer beeld van de kandidaten. Onder andere Defensie, ABN AMRO en verschillende uitzendorganisaties maken er al gebruik van.

Via onafhankelijk onderzoeken die zijn uitgevoerd in samenwerking met de Rijksuniversiteit van Groningen (RUG) blijkt dat de escaperoom een significante relatie heeft met de score op recruiter-specifieke competenties als luistervaardigheid, resultaatgerichtheid, netwerkvaardigheden, commercieel vermogen, socialiteit, initiatief nemen, klantgerichtheid, overtuigingskracht en assertiviteit.

Deze opmars in het bedrijfsleven is ook Locks&Keys Escaperoom Tilburg aan de Besterdring 225A niet ontgaan. Bedrijfsleider Rosanne Donders van Locks&Keys geeft aan dat een escaperoom perfect is om het gedrag van mensen te bestuderen. "Elk persoon gedraagt zich anders in de escaperoom en het gedrag kan totaal veranderen vanaf het moment dat hij binnenkomt tot aan het moment dat hij weer naar buiten gaat." Vanaf januari 2018 biedt Locks&Keys de mogelijkheid om haar escaperooms in te zetten als onderdeel van de sollicitatieprocedure. Escaperoom 'De Bank' was al een verkapte test en is nu verder ingericht op basis van de LEAN methodiek en instrumenten zoals DISC, Belbin, etc. Door een samenwerking met professionele teamcoaches is deze escaperoom binnenkort het nieuwe walhalla voor recruiters en tevens geschikt voor teambuilding.

Meer informatie: lockskeys.nl

|Doorsturen