Tilburg in Bedrijf

FairtradeWeek met diverse acties WereldWinkel


TILBURG - WereldWinkel Tilburg vraagt in de FairtradeWeek -van 4 t/m 12 mei- meer aandacht voor eerlijke handel wereldwijd door het schenken van gratis Fairtrade koffie en 20% korting op Fairtrade koffie en thee van het merk Café da Origem. Hoogtepunt van de week is de World Fair Trade Day op zaterdag 11 mei.

Tilburg is Fairtrade Gemeente sinds 31 januari 2013. Een werkgroep bestaande uit medewerkers van de gemeente Tilburg, Switch/ContourdeTwern, de Wereldwinkel en particulieren zet zich in voor meer Fairtrade in de stad. De gemeente Tilburg onderschrijft het belang van eerlijke handel en duurzaam werken en handelen in algemeen.

WereldWinkel Tilburg is de Fairtrade winkel bij uitstek. Zo verkopen ze unieke cadeaus en levensmiddelen uit allerlei culturen en landen. Al deze producten zijn duurzaam geproduceerd. Ze zijn fairtrade, biologisch, ecologisch, gerecycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. Zo weet je zeker dat je met jouw aankoop bijdraagt aan eerlijke handel en/of een schonere wereld.

Voorafgaand aan World Fair Trade Day zendt Omroep Tilburg op 10 mei een interview met de WereldWinkel uit over het belang van het kopen van Fairtrade producten en wat eerlijke handel nu precies inhoudt.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld