Tilburg in Bedrijf

Fontys Hogeschool ICT doet mee aan Blockchain en AI Hackathon


TILBURG - Twee teams bestaande uit studenten van Fontys Hogeschool ICT in Tilburg zijn toegelaten tot 's werelds grootste Blockchain en AI Hackathon, voorheen Dutchchain Hackathon. Dit evenement is van 11 tot en met 15 april in de Suikerfabriek in Groningen. Meer dan honderd teams hebben zich aangemeld. Uiteindelijk zullen ongeveer 1500 deelnemers van over de hele wereld de strijd met elkaar aangaan.

De teams gaan hun hoofden breken over een van de twintig uitdagingen. Daarbij krijgen ze input van de eventpartners. Dit zijn bedrijven als KVK, KLM en Vattenfall, maar ook verschillende overheidsinstanties. De winnaar in iedere categorie ontvangt tienduizend euro en krijgt de kans om hun idee daadwerkelijk te ontwikkelen.

De studententeams zullen beiden binnen de track 'Rethink Retirement' een challenge uitvoeren. Deze challenge is afkomstig van pensioenbeheerder APG. Ieder team heeft zijn eigen uitdaging; FHICTDigital zal aan de slag gaan met 'Value before retirement', terwijl PurplePension zich bezig gaat houden met 'Manage your own retirement plan'. Hoewel beide teams bij dezelfde track ingedeeld zijn, hoeven zij dus niet met elkaar te concurreren.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld