Tilburg in Bedrijf

Foto Jans overgenomen door Kamera-Express

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Per 1 juli hebben Angelique en Marcel Jans hun fotozaak aan de Besterdring 163 verkocht aan het Kamera-Express concern.

Na 53 jaar gaat een bekende naam uit het straatbeeld verdwijnen! Op 19 maart 1965 begonnen Gerard en Willy Jans in een piepklein pandje aan de Besterdring een fotowinkeltje, dat 53 jaar later is uitgegroeid tot een prachtige foto-superstore van ruim 430 m2. In 1985 heeft zoon Marcel met zijn vrouw Angelique de zaak voortgezet, en samen hebben ze een grote trouwe klantenkring opgebouwd. In 2010 is er ook een online shop opgezet, die nu dus, tezamen met de fysieke winkel Besterdring 163, opgaat in het Kamera-Express concern.

CEO Ben Cornelisse van Kamera-Express: Tilburg is de 17e superstore in Nederland, gelegen op een perfecte locatie, goed bereikbaar en een zeer ruime winkel waar we onze producten perfect kunnen demonstreren. Tevens nemen we het vakkundige en bekende personeel over, zodat de klant optimaal kan profiteren van de ouderwetse service en vakkennis van Foto Jans.

Marcel Jans over de redenen van de overname: “Wij geloven in het huidige tijdperk in onze branche in grote superstores, waar beleving en professionaliteit zowel online als offline een win-win situatie creëren voor de consument. Ik ben erg blij ben met de overname, omdat op de Besterd nu de beste en grootste foto- en videowinkel blijft bestaan en ons personeel zich in de K-E familie kan gaan waarmaken….. Ik ben bovendien blij met de continuïteit, al maakt het me wel heel treurig dat de naam Foto Jans, waar mijn ouders, mijn vrouw en ik zo hard voor gewerkt hebben, gaat verdwijnen. Overigens blijft onze winkel aan Heyhoefpromenade 42 gewoon voortbestaan, maar dan onder de naam Foto Heyhoef. Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken al onze klanten heel hartelijk te bedanken voor hun jarenlange trouwe klandizie.”

|Doorsturen