Tilburg in Bedrijf

Goed voorbereid op huizenjacht

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zaterdag 6 oktober is het de NVM Open Huizen Dag. Ben je op zoek naar een koopwoning? Het kopen van jouw droomhuis kan gezien de huidige woningmarkt een hele uitdaging zijn. Belangrijk dus om vooraf te weten wat je financiële mogelijkheden zijn.

Een eigen woning is een belangrijk fundament voor een financieel gezond leven. Door af te lossen op de hypotheek bouw je meestal een vermogen op. En op de lange termijn kan de waarde van je woning ook nog eens stijgen. Dat klinkt goed. Maar dan moet je eerst wel in de gelegenheid zijn om dat droomhuis te bemachtigen. Door de schaarste aan betaalbare woningen is het soms, vooral in de grote steden, nodig om snel te beslissen. Dit vraagt om een goede voorbereiding, zodat je vooraf weet of jouw droomhuis ook betaalbaar is. En of je de maandlasten kunt betalen. Dat is zeker zo belangrijk om prettig te kunnen wonen én leven.

Oriëntatie

Die goede voorbereiding kun je bij de Rabobank zelf gemakkelijk doen. Voor de derde keer op rij is deze bank verkozen tot de beste partij voor een online oriëntatie op een hypotheek (WUA onderzoek april 2018). Met de handige online rekenhulp op Rabobank.nl/wonen weet je snel waar je aan toe bent en wat je mogelijkheden zijn. Het invullen is eenvoudig en zo gebeurd. Je krijgt direct een volledig beeld van jouw toekomstige hypotheek en maandlasten.

Korting

De hoogte van de maandlasten hangt o.a. af van de hypotheekvorm en de rentevaste periode. Kies je voor een hypotheek bij de Rabobank met een rentevaste periode van 20 jaar, dan profiteer je nu 20 jaar van een extra scherpe hypotheekrente. Meer informatie en de actievoorwaarden vind je op Rabobank.nl/wonen

Gesprek

Als je die woning op die droomplek hebt gezien, dan wil je natuurlijk snel schakelen. Tijdens Rabo Woonweken is de bank extra geopend voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Handig als je wilt weten of de actie ook iets voor jou kan zijn. Daarnaast wordt op zaterdag 29 september een event georganiseerd voor iedereen die zijn woning wil (ver)bouwen of verduurzamen: Slim Woondromen. Locatie is het nieuwe Van der Valk hotel in Tilburg.

Kijk voor locaties en tijden bij jou in de buurt op Rabobank.nl/wonen

|Doorsturen