Nieuws

Advertorial

Hypotheekaanvraag zonder
werkgeversverklaring makkelijk en sneller

Door Cor de Groot van Tilburgse Koerier

TILBURG – De Hypotheker Tilburg heeft een groot aantal hypotheekaanvragen zonder werkgeversverklaring ingediend. Met de Inkomensbepaling Loondienst, een nieuwe methodiek, kunnen huizenkopers die in loondienst werken een hypotheek aanvragen met het UWV verzekeringsbericht i.p.v. de werkgeversverklaring

Afgelopen jaar heeft De Hypotheker zo maar liefst 175 procent meer hypotheekaanvragen uitgevoerd
ten opzichte van vorig jaar. Dankzij deze applicatie verloopt het aanvragen van een hypotheek veel
sneller en efficiënter. Door middel van een digitaal document met salarisgegevens van het UWV kunnen klanten gebruikmaken van betrouwbare brongegevens en hebben zij gemiddeld vier dagen sneller zekerheid of zij hun hypotheek rond kunnen krijgen. De Inkomensbepaling Loondienst is een initiatief van een groot aantal marktpartijen, waaronder De Hypotheker. Het doel is om het aanvragen van een hypotheek zo snel en volledig mogelijk te maken op basis van digitale, gevalideerde brondata. Uit onderzoek van het Hypotheken Data Netwerk blijkt dat de Inkomensbepaling Loondienst de werkgeversverklaring naar verwachting nu al bij 60 tot 70 procent van de aanvragen kan vervangen.

Nieuwe methode sterk in opmars
Bij steeds meer geldverstrekkers is het mogelijk om bij hypotheekaanvragen het UWV verzekeringsbericht te gebruiken. Ook als je een hypotheek aanvraagt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het mogelijk om gebruik te maken van de Inkomensbepaling Loondienst. “Deze nieuwe applicatie biedt direct inzicht in het toets inkomen van de aanvrager en maakt hierdoor een werkgeversverklaring eigenlijk overbodig. Ik probeer bij hypotheekaanvragen van mensen in loondienst dan ook zoveel mogelijk gebruikte maken van de Inkomensverklaring Loondienst”, zegt Cees van der Weegen, franchisenemer van De Hypotheker in Tilburg. “Dat scheelt erg veel tijd, omdat een werkgeversverklaring vaak verschillende keren opnieuw moet worden aangeleverd. Ook onze klanten zijn erg positief over dit alternatief en er maken dan ook steeds meer mensen gebruik van.”

De Hypotheker Tilburg
Spoorlaan 369 T. 013- 536 93 31
Kijkduinlaan 99 T. 013 -5144535

|Doorsturen

Tilburg in Beeld