Tilburg in Bedrijf

Inlever- en demodag oude films bij Foto Jans

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zaterdag 2 december organiseert 'The Transfershop' van Foto Jans aan de Besterdring 163 een inlever- en demodag voor oude films. U bent welkom van 10.00-16.00 uur.

Op de demo- en inleverdag kan de bezoeker ter plekke zien op wat voor manier The Transfershop oude films digitaliseert. De demonstratie wordt gegeven met films, die door de aanwezigen zijn meegebracht, zodat een reëel beeld van de kwaliteit ontstaat. Dat naar het overzetten van oude beelden veel vraag is bleek bij een recente demodag. Beelden van veertig jaar geleden vormden geen uitzondering. Er zat zelfs een dubbel 8 film van 1938 tussen. Voor de aanwezigen was het ontroerend om te zien dat senioren van nu ineens als kleutertje door het beeld dansten. Tranen werden weggepinkt toen iemand zijn overleden moeder op het scherm zag.

The Transfershop digitaliseert niet alleen 8 mm films, maar ook videomateriaal, dia's, foto's en negatieven, zodat een compleet persoonlijk beeldarchief veiliggesteld kan worden.

Hebt u nog beeldmateriaal liggen? Wacht niet langer en doe er wat mee! Met de komende feestdagen in gedachten is het ook een prachtig cadeau-idee. Lekker met zijn allen kijken naar die oude 8 mm beelden.

De passie voor het vak, deskundigheid en professionele apparatuur zorgen tijdens de inleverdagen voor veel opdrachten voor The Transfershop. Maar de speciale demodagkortingen die door Foto jans worden aangeboden zullen daar ongetwijfeld ook aan bijdragen.

|Doorsturen