Tilburg in Bedrijf

Advertorial

Investeren in windmolens; informatieavond 19 juli

Door Cor de Groot van Tilburgse Koerier

Binnenkort kunnen inwoners en ondernemers duurzaam investeren in vier windmolens in onze regio. Voor €250 kunt u al meedoen en twintig jaar profiteren van de opbrengst van de windmolens. Ook draagt u daarmee bij aan duurzame projecten van lokale energiecoöperaties. Wie belangstelling heeft is hartelijk welkom op de informatieavond op donderdag 19 juli, 20 - 22 uur, wijkcentrum Koningshaven, Kruisvaarderstraat 32c, 5021 BE Tilburg. Ook is veel informatie te vinden op de website spinderwind.nl.
Elf energiecoöperaties uit Tilburg en de omliggende gemeenten hebben het initiatief genomen voor dit Burgerwindpark. Ze zijn, samen met Energiefonds Brabant, al jaren bezig met de voorbereidingen. Inmiddels is het project ver gevorderd. De locatie is duidelijk: de windmolens komen bij De Spinder, net boven Tilburg. Het bestemmingsplan is rond en de landelijks subsidie voor duurzame energie is al toegekend. Nu nog het geld regelen, de molens laten bouwen en in 2019 kunnen ze draaien!
De vier windmolens leveren een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de regio. Ze zorgen voor een flinke hoeveelheid minder CO2-uitstoot. En dus minder klimaatverandering voor onszelf en voor onze (klein)kinderen. Een mooi vooruitzicht, maar zonder investeerders gaat dat niet lukken. Inwoners en ondernemers kunnen binnenkort per persoon €250 tot maximaal €20.000 investeren in het windpark, via de website www.spinderwind.nl Op die website kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Ze krijgen dan bericht als de verkoop van de Spinderdelen start.

|Doorsturen