Tilburg in Bedrijf

Inzet VR bij Bogaers Talen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Bogaers Talen heeft weer een nieuwe ontwikkeling gerealiseerd. Virtual reality (VR) is bij uitstek geschikt voor het oefenen van presentaties, sollicitatiegesprekken, pitches en dergelijke. Met een VR-bril op kan een cursist een levensechte situatie binnenstappen met publiek dat reageert en vragen stelt. Cursisten die zich op deze manier voorbereiden op een belangrijk gesprek, geven aan dat de werkelijke situatie daarna een stuk eenvoudiger is.

Denk maar aan YouTube filmpjes over koken, gitaarspelen of een taal leren. Het wordt voorgedaan en vervolgens probeer je dit zelf ook te doen: je ontdekt, ontwikkelt en benut. Om het natuurlijk leerproces kracht bij te zetten, volgen we tegenwoordig interactieve video’s. Hier is sprake van een soort dialoog, veelal in de vorm van meerkeuzevragen, waarbij je reactie het verloop van de video beïnvloedt.

Het is ook mogelijk om vanuit het taleninstituut in Tilburg virtueel op andere plekken in de wereld rond te lopen. Op die manier kan een cursist bijvoorbeeld op een realistische manier een espresso bestellen in een Italiaanse bar of afrekenen in een Spaanse kiosk door gebruik te maken van VR.

“Door de hoeveelheid prikkels die een cursist in VR krijgt, stapt hij als het ware automatisch over zijn spreekangst heen”, vertelt een docent. “We hebben al veel cursisten gezien die plotseling gaan praten met een VR-bril op, terwijl ze dat daarvoor heel spannend vonden.”

De cursist kan ook eigen VR-materiaal meebrengen (bijvoorbeeld 360 gr.foto van je bedrijf) om mee te oefenen. Mensen kunnen vrijblijvend een afspraak maken. Meer informatie: e-mail info@bogaerstalen.nl, tel. 013-5362101 en www.bogaerstalen.nl

|Doorsturen